Connect with us

BiH

Tjedni komentar…..”Jedino Rasprava u Institucijama “Vodi” k Zajedništvu”

 Ima nade za pravdu i istinu jer  žalosni i ishitreni “predmet” (ne mudrosti i egoizma ) hercegbosanskog HDZ BiH je vraćen u Središnjicu. Vrijeme je potrebno da sazrije sve pa i za istinu je tako namjenjeno. Tragovi-ožiljci ostaju kao opomene.
za sve treba vremena a posebno u politici, gdje se očituje zajedništvo i timski rad, nije lako usuglasiti viđenja i smjerove koji se urušavaju kratkoročnim interesima.  Demokracija je živa tamo gdje su vidljive različitosti, uvažavanje argumenata i u konačnici sklad radi zajedničkog dugoročnog cilja i interesa. Ako promatramo županije sa hrvatskom većinom nekako je vidljivo različito političko stanje, struktura, kultura, medijska eksponiranost, socijalna politika, nacionalna osvješćenost, i sl.

Tjedni komentar…..Opet Majka Porodi Junaka,Oči crne a Kosa mu smeđa..

Zasjedala Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Nekako je zapadno hercegovačka županija (a i sami Bog je tako htio) po tradiciji  od “pamtivijeka” najsnažnija po nacionalnom naboju i snazi identiteta.  Upravo u toj županiji je  temelj svih temelja nacionalne politike svih Hrvata u BiH.
Veljača je mjesec pripreme kako usjeva tako i političke pripreme. Jednako u toj pripremi se sjećamo  najvećih stradanja i “križa” koji je podnio hrvatski narod Hercegovine kroz povijest  do današnjih dana.
Logično je da snažniji pogrešan potez/procjena dolazi na raspravu u Središnjicu  i traži se lijek za “popravljanje” štete. Slijedom istog loši politički potezi Prvakinje će doći na raspravu, ako već nisu došli.( demokratska politička stranaka, nema izuzetka kada je u pitanju zajedništvo i dugoročni cilj hrvatskog političkog korpusa u BiH)
naš analitički tim smatra da je svoju zadaću izvršio, reagiramo, analiziramo, pišemo i ukazujemo, branitelji u miru  zajedništva i sebedarja  koje nas je obranilo uz visoku cijenu života svakog poginulog, ranjenog i oboljelog branitelja i braniteljice. Takvo zajedništvo je svetinja.
Samovolja je pogubna, vaninstitucionalna, teške posljedice i ožiljke ostavlja. Očekujemo vraćanje u institucionalne okvire uz pouku svima da se ne ponovi.
evidencijskim rječnikom kazano ” ne dozvoliti rješavanje grunta rizičnim skupinama, koje mogu voditi matične knjige do posjedovnog lista”
U nadi kako će se cijeli proces odbaciti  i izabrati neovisno  Povjerenstvo HDZ BIH   HBŽ na čelu sa Ivanom Ivićem koji ima potporu  većine članova i hrvatskog naroda u Županiji.
Mudrost vodi i rukovodi kako ne bi došlo do ovakvih situacija, a moguće je svugdje ako pohlepa i egoizam osnaži. A ako je na prvom mjestu vjera pradidova kao najsnažniji i zadnji štit hrvatskog zajedništva nemoguća je kriva prosudba.
Obilježena 22. obljetnica utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe HVO-a u Širokom Brijegu – Jabuka.tv
ANALITICKI TIM BPZ BA
VODITElJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA

Continue Reading