Connect with us

Kultura

Dodig i Čilić u finalu olimpijskog turnira, Hrvatska ima barem srebro

Marin Čilić i Ivan Dodig izborili su finale Olimpijskih igara u parovima pobjedom protiv novozelandskog para Daniell/Venus 6:2, 6:2 i tako Hrvatskoj donijeli najmanje srebro.

Kasnije će Nikola Mektić i Mate Pavić igrati s Amerikancima Austinom Krajicekom i Tennysom Sandgrenom te bi u slučaju pobjede Mektića i Pavića Hrvatska osvojila još jednu medalju u Tokiju, a prvi put bismo gledali hrvatsko finale na Olimpijskim igrama.

Čilić i Dodig lako su slavili u polufinalu protiv Novozelanđana. Neizvjesno je bilo samo do 2:2 u prvom setu. Nakon toga su hrvatski tenisači napravili seriju od osam gemova, odjurili na 6:2, 4:0 i mirno sačuvali prednost za ogromno slavlje.

Međugorski kumovi protiv najjačeg para današnjice?

Do Igara u Tokiju Čilić i Dodig su odigrali 22 meča u parovima i slavili u njih 12, a najbolju formu imali su 2016. godine kada su u Davis Cupu upisali sve pobjede u parovima, ali je unatoč tome te godine Hrvatska finale Davis Cupa izgubila od Argentine.

U finalu bi ih mogli čekati Mektić i Pavić, najbolji teniski par današnjice koji ove godine ima 51 pobjedu i samo pet poraza./HMS/

Continue Reading