Connect with us

Nogomet

Posuški vratar i student SUM-a Marko Galić: Volim uveseljavati domaću publiku

“Posebni su doživljaji uveseljavanja domaće publike i povezanost s tim ljudima”, kazao je Marko Galić, posuški vratar koji je na posudbi u HNK Tomislavu. Peta je godina studija Kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

“Puno puta je bilo teško uskladiti obaveze na fakultetu i treninge, ali kad sam posložio prioritete i sve ostalo se posložilo”, rekao je Galić.

Nakon zapanjujućih rezultata prošle sezone kada je primio sveukupno 12 golova i ponio epitet Golmana lige zadovoljan je i govori kako mu je to otvorilo mogućnosti za daljnji razvoj.

Za vrijeme studiranja u Mostaru, na ranijim godinama studija Marko je golmanske treninge obavljao u HŠK Zrinjskom. U jednom trenutku dok stvari u HŠK Posušju nisu najbolje funkcionirale Marko je razmišljao o Policijskoj akademiji, ali stvari se oko akademije nisu odvijale po očekivanjima. S druge strane, HŠK Posušje se počinje stabilizirati, a njemu se ukazuje prilika za profesionalni ugovor i odlučuje ostati.Marko Galić uvjerljivo najbolji vratar Druge lige FBiH-jug | Hercegovina.Info

Najveći uzor u životu mu je otac. “Naučio me da nikad ne odustajem i da se uvijek borim za ono što volim i želim u životu, nema odustajanja. Uzor mi je Luka Modrić koji svakome od nas, ne samo meni može biti uzor počevši od njegovih početaka pa sve do danas.”

Nogometni put počeo je kao osmogodišnjak u NK Viru. Od petog razreda osnovne škole prelazi u HŠK Posušje, jedno vrijeme u poziciji stopera, a kasnije počinje ozbiljnije trenirati s vratarima i tu se pronalazi. Galić je trenutno peta godina studija Kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Galić poručuje mladima da se nastoje baviti bilo kojim sportom, jer će im to pomoći u svakom segmentu života te da se trud i rad za svoje snove uvijek na kraju isplate. Svi planovi trenutno su mu vezani za ostanak u Bosni i Hercegovini uz obitelj i prijatelje kojima je neizmjerno zahvalan što su uvijek uz njega, u kojem god klubu bio.

Marija Galić

Continue Reading