Connect with us

BiH u EU

Tjedni komentar… Ključ je biti miran…. Kandidatura zamjenice Predsjednika HDZa BiH, gđe Borjane Krišto je očekivana i logična.

Uvijek sam tvrdio kako je predsjednik Čović prvi među jednakima, napokon se i potvrdilo. Veoma mudra odluka, iako je većina članstva i naroda potajno očekivala kandidiranje predsjednika. Veoma studiozno je analizirao stanje na terenu, složio kadrovske križaljke, obilazio teren, kreirao instituciju političkog  predstavljanja.
Iskreno, zapadnohercegovačka županija je političko jezgro hrvatskog naroda u BiH na čelu sa Zdenkom Ćosićem. (poznat još od 1990 godine kada se izjasni kao organizator) te ministar financija  Toni Kraljević, kao i Leko (Grude) i Pavković /Svilić (Posušje) Političari visokih dometa.
Otkriven spomenik pripadnicima skupine Feniks '72 i obilježena 30. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu
Kao operativac i ratnik osjetljiv sam na braniteljsku populaciju, ali na nogama sam pri pomenu Ministra Begića koji je zaista ministar branitelja.
Tim pobjeđuje: Kožul, Mandić, Knezović, a expert struke u PS BiH Marin Vukoja  je zaslužio vratiti se  ali tim odlično funkcionira i ne bih ga mijenjao…
Županija ZH je politički temelj Hrvata u BiH jer HNŽ će imati izmjena u pozitivnom smislu: Zeljko se profilirao u u izvrsnog političara, Džeba se dokazao i može preuzeti kormilo u Domu naroda Federacije. Ima i starih visoko kvalitetnih imena: Martinović, Herceg, Bevanda, Soldo, a posebno zadovoljstvo general  Nakić kao nositelj liste je dobra poruka braniteljima.Ilija Nakić: U BiH nema zadovoljnih, vrijeme je da sjednemo i dogovorimo se | MM PortalPotpora Poskoka prvih dragovoljaca je potpuna, uz mentorstvo gradonačelnika Kraljevića
Znamo kako će Predsjednik Čović dati doprinos u kampanji i borbi za jednak položaj naroda hrvatskog. Ne zaboravljamo doprinos Bariše Čolaka i Vjeke Bevande na državnoj razini. Hvala Bogu mladih nasljednika imamo u ministru Lasiću koji se profilirao  na teškim pozicijama izvršne vlasti i može preuzeti važne zadaće.
Lidija Bradara, Marina Pendeš, Tadić, Krešić, Grubeša, Brkić a čestitke Čavari i Zori Dujmović, koji su teške zadaće izvršili.
Poštovanje i odgovornim zastupnicima  drugih hrvatskih političkih opcija, koji su svjesni situacije u kojoj se nalazimo kao narod.
Ključ opstanka je zajedništvo svih struktura hrvatskog  korpusa. Bez zapovjednika HVO nema uspjeha ni zajedništva.
Odbor za branitelje i udruge su za oblast zakonodavne suradnje i zaštite a ratni zapovjednici su za nacionalnu osvještenost i  povezanost mreže branitelja. Zato poslušajte SIK poskoka sa Širokog Brijega, sazovite ratne zapovjednike,  dajte im zadaću koja se zove NACIONALNA SIGURNOST  u Hrvatskom narodnom Saboru.
Prvi ratni zapovjednik HVOa je Zamjenik Predsjednika HNSa….. E zato je veoma važno biti smiren, strpljiv i mudar.
Uz pozdrav: domu i domovini vjerni
Analitički tim BPZ
voditelj  Mladen Ljubić  Vajta

Continue Reading