Connect with us

BiH

Čović otvorio mađarski štand, izrazio nadu u još čvršće veze BiH i Mađarske

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, obratio se prisutnima na današnjem otvaranju nacionalnog štanda Mađarske na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

Sajam je proglasio otvorenim Peter Szijjarto, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske koja je ovogodišnja zemlja partner sajma. Sizjjarto je kazao da je Čoviću kada ga je prije dva mjeseca pozvao na Sajam u Mostaru kazao da će mađarski birači 3. travnja odlučiti hoće li on doći. I odlučili su dvotrećinskom većinom, kazao je aludirajući na izbore u Mađarskoj održane u nedjelju na kojima je stranka Fidesz mađarskog premijera pobjedila na parlamentarnim izborima dvotrećinskom većinom.

Predsjedatelj Doma naroda parlamenta BiH i predsjednik HDZ BiH kazao je kako upravo tako uvjerljiva pobjeda je ohrabrenje za još čvršću suradnju Mađarske i BiH.

„Drago mi je što vas mogu pozdraviti u ime kolega iz Bosne i Hercegovine, Dodika, Tegeltije, Krišto i svih nas koji vam, zajedno sa gradonačelnikom Mostara Kordićem, želimo dobrodošlicu. Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji su veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, zajedno čine danas jednu veliku političku i ekonomsku obitelj koji nam može biti ohrabrenje da napravimo još jedan iskorak ka EU i stabilnosti BiH, ali primarno ka jednoj političkoj dimenziji koja nam je nužna da bismo ojačali ekonomsku i socijalnu politiku unutar same Bosne i Hercegovine“, kazao je Čović.

Zahvalio se premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, te ministru Peteru Szijjartu na partnerstvu, istaknuvši nadu u daljnje jačanje gospodarstva, te svake druge suradnje./HMS/

Continue Reading