Connect with us

Priopćenja

ÄŒASNI SUD BEZ ÄŒASTI – KRVNIK S OVÄŒARE NA SLOBODI:

Goran Hadžić odgovoran je za mnoge zločine nad Hrvatima, od kojih mnogi spadaju u najsvirepije. IzmeÄ‘u ostalog, tereti ga se i za zločin u Lovasu pri čemu je  50 hrvatskih zarobljenika odvedeno u minsko polje i na njih je otvorena paljba. Za njega je sud u Haagu ustvrdio da je “slao ljude izravno u Arkanove ruke”.

Sud se u Haagu pokazuje sve više neozbiljnim… Otpuštanje ratnog zločinca Gorana Hadžića na kućno liječenje, i to neposredno nakon izlaska Vojislava Šešelja, bez komentara je ostavilo sve one koji znaju u kojoj je mjeri za vrijeme Domovinskog rata Hadžić “haračio” po Hrvatskoj. Navodni tumor na mozgu mogao bi biti razlog zbog kojeg Hadžić neće dočekati izricanje presude, a čime će obitelji brojnih žrtava izgubiti kakvu – takvu satisfakciju. Više je nego bolno mišljenje haških sudaca da bi bilo “nehumano” čovjeka s takvim oboljenjem ostaviti iza rešetaka. Jer, humanost je odlika koju Goran Hadžić nikada nije pokazao. Dapače, nehumanost je karakteristika koja mu se prožima kroz gotovo sve točke optužnice. Njih ravno 14.

Najteža točka optužnice je ona koja Hadžića tereti za pokolj na Ovčari gdje je 250 Hrvata izvedenih iz vukovarske bolnice streljano 1991. godine. Hadžić je također optužen za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu kojeg je predvodio bivši srpski predsjednik Slobodan Milošević, a kojem je cilj bilo prisilno i trajno uklanjanje nesrpskog stanovništva s trećine prostora Hrvatske te progone i ubojstva nesrpskog stanovništva iz Klisa, Lovrasa, Erduta, Dalja, Vukovara i drugih hrvatskih naselja. Hadžića se tereti da je osmišljavao politiku progona, vjeruje se da ju je poticao i da je u nekim od zločina i osobno sudjelovao. Također ga se optužuje za zločine nad Hrvatima zatočenima u logorima Stajićevu, Begejcima, Sremskoj Mitrovici, Šidu i Zrenjaninu, koji su bili smješteni na području Srbije, kao i u sličnim objektima koji su se nalazili na okupiranim područjima Hrvatske.

Hadžić je bio posljednji član trojca ratnih zločinaca kojeg je činio zajedno s Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem koji se smatraju najodgovornijima za ratna stradanja na području bivše Jugoslavije. Kako bi lakše došla do informacija koje bi dovele do njegova uhićenja, srpska je vlada podigla nagradu za informaciju koja bi dovela do njegova uhićenja sa 100 tisuća na čak milijun eura.

Goran Hadžić odgovoran je za mnoge zločine nad Hrvatima, od kojih mnogi spadaju u najsvirepije. Između ostalog, tereti ga se i za zločin u Lovasu pri čemu je  50 hrvatskih zarobljenika odvedeno u minsko polje i na njih je otvorena paljba. Za njega je sud u Haagu ustvrdio da je “slao ljude izravno u Arkanove ruke”, te da je imao ovlasti zaustaviti i spriječiti četničke pohode, ali da to nije nikada učinio pa niti osudio.

“Goran Hadžić nije bio samo promatrač ili čovjek koji je okretao glavu. Osobno je naredio protjerivanje, slao je ljude Arkanu u ruke. Nakon pada Vukovara osobno se pobrinuo da 200 zarobljenika ostane na okupiranom teritoriju. Zločine su činile lokalne srpske snage, te snage koje su dolazile iz Srbije”, istaknuto je u Haagu nakon čega je procijenjeno da “ima pravo na humano liječenje u matičnoj zemlji.” S.Vučković

Continue Reading