Connect with us

BiH

Predsjednik Čović sudjelovao na svečanosti potpisivanja ugovora Sveučilišta u Mostaru i Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije

Danas je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sudjelovao na svečanom potpisivanju ugovora kojim se regulira položaj i djelovanje Teološko-katehetskog instituta u sastavu Sveučilišta u Mostaru.

Svečanost je održana u zgradi Rektorata Sveučilišta u Mostaru, gdje su ugovor potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i dijecezanski biskup i apostolski upravitelj mons. Petar Palić. Naglašeno je kako ovaj ugovor omogućuje TKIM-u punopravno članstvo unutar Sveučilišta u Mostaru. Time se njegovi nastavnici i studenti izjednačuju u pravima i obvezama s ostalim članovima akademske zajednice.

Također je istaknuto da je Teološko-katehetski institut u Mostaru osnovan od strane Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije i kanonski je priznat od Svete Stolice. Njegova misija je pružiti obrazovanje i odgoj u skladu s katoličkom vjerom, a ovim ugovorom formalno se integrira u akademsku strukturu Sveučilišta u Mostaru, osiguravajući svojim studentima i osoblju jednakost u pravima i obvezama unutar Sveučilišta.

Na koncu, ugovor će omogućiti studentima širi spektar akademskih i profesionalnih prilika, uključujući pristup istraživačkim resursima, međuinstitucionalnu suradnju te sudjelovanje u međunarodnim akademskim projektima. Tom prilikom istaknuta je važnost ovog koraka za unapređenje obrazovnih i znanstvenih aktivnosti teološko-katehetskog instituta te važan korak naprijed u jačanju akademske zajednice u Bosni i Hercegovini.

(www.hnsbih.ba)

 

Continue Reading