Connect with us

BiH u EU

– TJEDNI POLITIČKI KOMENTAR DAVORA DIJANOVIĆA (1.5.2024.)

TON-SLIKA-POLITIKA – TJEDNI POLITIČKI KOMENTAR DAVORA DIJANOVIĆA (1.5.2024.)

Davor Dijanović: Korijeni
naše duboke države
su u bivšem sustavu

Pravosuđe je jedan od temeljnih kamena, ključna poluga djelovanja tajnih centara moći, tj. duboke države

Treba podsjetiti da se termin “duboka država” (deep state) najprije upotrebljavao u Turskoj devedesetih godina prošloga stoljeća kao naziv za spregu politike, tajnih službi, pravosuđa, vojske i mafije. Posljednjih godina taj je naziv vrlo čest i u SAD-u, a njime se želi reći da stvarnu vlast u državi ne obnašaju predsjednik ni Kongres Sjedinjenih Američkih Država, nego moćni igrači iz sjene koji kontroliraju vojnu proizvodnju, medije i bankarsko-financijski sektor – navodi Davor Dijanović, novinar, publicist i politički komentar, autor knjige “Hrvatska u žrvnju Jugosfere”, te u nastavku svog priloga za Magazin piše:

Država službeno ima monopol legitimne fizičke prisile, što znači da na njezinu teritoriju ne postoji druga viša vlast. Međutim, jasno je da lobiji i interesne skupine često presudno utječu i na političke procese i izbore pojedinih političara. I Hrvatska – iako bismo ju u šali mogli nazvati plitkom državom – ima svoju duboku državu. Njezini su korijeni u bivšem sustavu.

Nikada ne treba smetnuti s uma da je oko 90 % djelatnika Službe državne sigurnosti (SDS) iz razdoblja jugoslavensko-komunističkog jednoumlja ostalo na svojim položajima i nakon raspada komunizma i Jugoslavije, dakle u samostalnoj Hrvatskoj. Politička scena također je premrežena tim kadrom, a o pravosuđu da ne govorimo. Oni su u vrijeme Jugoslavije jako dobro naučili tehnologiju vladanja, a ostali su snažno umreženi i u novome sustavu. Nekada su služili Beogradu, a danas Bruxellesu, a uvijek svojim dubokim džepovima. Nije Soros bez razloga rekao da su bivši komunisti njegovi “najbolji demokrati”. Najbolji su zato što ih je lako kontrolirati i iskoristiti za rad protiv vlastite države.

Je li slučajno da su na svim vodećim pozicijama u državi u vremenu samostalne hrvatske države bivši istaknuti komunisti i njihova djeca? Oni koji nisu bili dio tih struktura redovito su izloženi hajci i harangi. Je li “teorija zavjere” primijetiti te očite činjenice? Hrvatski političari redovito su puzali pred Bruxellesom i drugim centrima moći, ali su bili spremni sukobiti se s moćnom Njemačkom kad je trebalo izručiti bivše udbaše. Dva i dva su još uvijek četiri.

Pravosuđe je jedan od temeljnih kamena, ključna poluga djelovanja tajnih centara moći, tj. duboke države. Vidimo sada to i u Hrvatskoj, gdje izabrani glavni državni odvjetnik – kojemu se, dakako, može štošta prigovoriti – ne dolazi iz tih struktura i izložen je medijskoj paljbi i curenju informacija, koje se očito puštaju iz toga istog DORH-a. DORH-a koji svih ovih desetljeća nije procesuirao ni jugoslavenske ni srpske zločine i zločince. I u Poljskoj, kad je dirnuto pravosuđe, PiS je bio izložen neviđenoj političkoj-medijskoj kampanji, podupiranoj iz Bruxellesa, i izgubio je vlast.

QAnon se optužuje za plasiranje lažnih informacija i teorija zavjere. No pogledajmo malo, primjerice, skup u Davosu. Na čelu te družine je Klaus Schwab, koji je svojedobno u jednom razgovoru de facto priznao da je korumpirao mnoge političare i čelnike država na zapadu.

Isti taj Schwab najavljuje da će četvrta industrijska revolucija dovesti do spajanja našega fizičkog, našeg digitalnog i našeg biološkog identiteta. Njegov “veliki reset” očito uključuje kiborgizaciju društva i kretanje prema vremenu posthumanizma. Čelnik Svjetskoga ekonomskog foruma u svome uredu drži bistu Vladimira Iljiča Lenjina, utemeljitelja SSSR-a. Taj krvavi diktator očito je uzor čovjeku koji bi danas želio transformirati i resetirati cijeli svijet. Je li to normalno? Mislim da nije i da upućuje na skrivene agende. Čist se posao ne boji svjetla, rekao je davno Starčević.

U Davosu se raspravlja o rizicima u današnjem svijetu, no čini mi se da ti rizici nerijetko dolaze upravo od družine iz Davosa, koja želi globalnu kontrolu i modeliranje svijeta prema svojim uzusima. Nema sumnje da su dio toga plana i rasprave u Davosu, kao ona iz 2023., pod nazivom “Bitka za vaš mozak”. Za ljude koji se žele koristiti medicinskom tehnologijom u ratovanju i kontrolirati mozgove ne bih rekao da imaju dobre namjere i da su im interesi ljudi na prvome mjestu. Javno je otkriveno da su mnogi posjetitelji Davosa prijateljevali s poznatim osuđenim pedofilom Jeffreyem Epsteinom, koji je službeno umro u zatvoru, a neslužbeno se špekulira da je previše znao, pa je zato ubijen. Mnoge ključne globalističke institucije premrežene su ljudima koji vode bitku protiv obitelji, braka i djece. O tome je odličnu knjigu napisao prof. dr. Ivan Mužić, “Rat protiv čovjeka”.

Jasno je da globalističke strukture sa svojim mnogim ekspoziturama žele maljem kulture otkazivanja odalamiti i ismijati svakoga tko propituje njihove agende. No čini mi se da je koronakriza mnogim ljudima otvorila oči. Ne može se, naime, baš sve ljude varati sve vrijeme.

Piše: Davor DIJANOVIĆ

Continue Reading