Connect with us

Ekonomija

DODIK: Nema odustajanja, jučerašnje odluke NSRS – Sveto pismo Republike Srpske

Usvajanje Zaključaka o prenosu nadležnosti i Deklaracije o ustavnim principima u Narodnoj skupštini za Republiku Srpsku je Sveto pismo, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je, kako prenosi RTRS, poručio da Vlada služi da izvršava odluke Skupštine.

– Od toga nema odustajanja – naglasio je Dodik.

Podsjetimo, zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Zaključke u vezi s informacijama o prenosu nadležnosti.

Usvojena je Informacija o prenosu nadležnosti u oblasti neizravnog oporezivanja.

Zastupnici su podržali i Zaključke u vezi s Informacijom o pravosudnim institucijama BiH i Informaciju u oblasti obrane i sigurnosti.

Vlada je zadužena da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u Parlament Srpske zakone i druge propise koji će omogućiti nesmetano funkcioniranje Republike Srpske.

Parlament Srpske usvojio je i Deklaraciju o ustavnim principima. Zadužuje se Vlada da, u koordinaciji s predsjednicom Srpske, pripremi tekst Ustava kojim će se potvrditi sve nadležnosti Republike Srpske, izuzimajući nadležnosti koje po Ustavu BiH pripadaju BiH.

Veći dio sjednice održan je bez oporbe koja je napustila zasjedanje, a koja nije sudjelovala ni tijekom glasovanja./HMS/

Continue Reading