Connect with us

Ljubav

NOVI POTRES!! Područje Zagreba od jučer pogodilo 57 potresa

Područje grada Zagreba pogodilo je do ponedjeljka u podne 57 potresa, a prema podacima Seizmološke službe i Europsko-mediteranskog seizmološkog centra najjači je bio magnitude 5,5 po Richterovoj ljestvici, a najslabiji 2,0.


Najsnažniji potresi, koji su u dijelovima Zagreba prouzročili veliku materijalnu štetu, dogodili su se u nedjelju, počevši s prvim i najsnažnijim udarom u 06,24 sati od 5,5 po Richteru, drugi u 07,01 sati jačine 4,8 i posljednji jačeg intenziteta od 3,4 u 07,41.

Nakon toga uslijedilo je sedam slabijih potresa, počevši u 08,11 sati intenziteta 2,1 te posljednji jačine 3,0 po Richteru u 10,11 sati.

Do kraja nedjelje Zagreb su pogodila još dva potresa u 16,15 i 19 sati, kojima je intenzitet bio 2,8 i 2,9 po Richterovoj ljestvici.

Seizmološka služba HR@seizmo_hr

Nastavljamo analizirati naknadne potrese. Zabilježili smo još dva potresa M>2 te šest potresa M>1 do 15h.
Vrijeme na slici je ovaj put lokalno (CET).

Prikaži sliku na Twitteru
Broj osoba koje o tome govore: 114

Ni ponedjeljak nije prošao mirno, EMSC je od ponedjeljak kasno u noći zabilježio do podneva ukupno šest novih potresa.

Prvo podrhtavanje bilo je u 01,59 sati, a sat vremena poslije uslijedio je snažniji udar od 3,0 po Richteru.

Posljednji potres na zagrebačkom području zabilježen je danas u 11,12 sati te je bio jačeg intenziteta od 3,3 po Richterovoj ljestvici.

Dežurni seizmolog Tomislav Fiket za Hinu je rekao da slabiji potresi, u većini slučajeva magnitude do 3 stupnja po Richter, ne bi trebali strukturno oštetiti građevine, usporedivši ih s kamionom koji prolazi ulicom.

Nakon jačeg potresa u pravilu je moguće ponovno podrhtavanje tla, ali većinom slabije jakosti od glavnoga udara.

R.I. /Hina/Foto:cropix

Continue Reading