Connect with us

Ekonomija

Kordić o kritičnom sjevernom izlazu: Planiran je tunel ispod magistralne ceste

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić prisustvovao je u petak probijanju tunela Novi na Južnoj obilaznici Mostara, a tom prilikom osvrnuo se i na pitanje sjevernog izlaza iz Mostara koji je u prometnom smislu jedna od kritičnih točaka u Mostaru.

Kordić je naveo kako su na sjevernom izlazu iz Mostara postavljeni privremeni semafori jer su se na tom izlazu vrlo često događale prometne nezgode s ozbiljnim posljedicama.

Oni će služiti tu toliko samo da poboljšaju sigurnost. Vrlo vjerojatno ćemo prometno imati možda još čak i gori prometni čep nego što je bio. Međutim, sigurnosni aspekt je tu puno važniji, poručio je Kordić, prenosi Fena.

Što se tiče samog projekta, on je završen, kazao je Kordić te naveo kako se još rade određeni imovinski detalji te rješava eksproprijacija, nakon čega bi se uskoro trebalo krenuti s tim projektom.

Novac je osiguran dijelom, ne za čitav projekt, tako da ja očekujem da ćemo vrlo brzo vidjeti gore strojeve koje će početi raditi, poručio je Kordić navodeći kako je za izlaz iz grada prema sjeveru planiran podvožnjak odnosno tunel ispod postojeće magistralne ceste dok će se ulazni promet prema gradu regulirati kružnim tokom.

Konačno se počeo rješavati kritični sjeverni ulaz u Mostar

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Continue Reading