Connect with us

Kultura

Nacionalno Braniteljski Komentar..”Ratni Zapovjednici su “Temelj Zajedništva

Nacionalno Braniteljski Komentar…Nova vremena Predsjedniče zahtijevaju istinu o domovinskoj povijesti koju prezentiraju Prvi zapovjednici i dragovoljci.  Samo istina čvrsto drži u zajedništvu zdravo tkivo hrvatskoga naroda (koje nije svezano i “ušutkano” interesima)  Predsjedniče s Vama su Prvi zapovjednici i omogućite nam sudjelovanje u kreiranju nacionalne sigurnosti.
Zahvaljujući prvenstveno mudrim potezima Predsjednika došlo je vrijeme zaokreta, Prvi zapovjednici trebaju biti živi  štit koji će braniti nacionalnu politiku i interese hrvatskog zajedništva. Svaka politika ima svoja pravila, pokazalo se kako rad Temeljnih udruga nije vidljiv u oblasti nacionalne sigurnosti, a upravo tu Prvi zapovjednici vide svoju zadaću. Vrijeme je za zaokret. Politički procesi ulaze u završnu fazu zahvaljujući Predsjedniku koji je pitanje jednakopravnosti tri naroda ne samo postavio na radni stol nego i uručio službeno međunarodnim institucijama. Konačno smo dočekali i Međunarodna zajednica je objavila skoro rješenje Izbornog zakona.
Imali smo prigodu pročitati i komentar Bariše Čolaka kako Izborni zakon zavisi od SDA. Istina unutar Bosne i Hercegovine Bošnjačke snage udruženo sprječavaju Zakon ali zahvaljujući ustrajnoj suradnji i aktivnosti Predsjednika u međunarodnoj politici Izborni zakon će ugledati svjetlo dana. Politički procesi su dugotrajni, zato i jesu procesi. Potrebna je hladna glava, ustrajnost, mudrost i strpljenje. Ako ne bude promjena, predložit će Fuleov model kao bazu za pregovore, pa upozoravamo na vrijeme o ulozi Temeljnih Udruga koje su zadužene za istinu o  domovinskoj povjesti i pravovremenim informacijama prema narodu.  Upozoravamo jer Udruge ne rade svoj posao. Primjera radi:

1. Zašto Temeljne Udruge ne obilježe 29.travanj kao Obljetnicu i Dan priznanja HVO.a /Predsjednistvo BIH dalo Zapovjed da se Odbrana Grada Mostara povjerava HVO-u)
Istina koja se ne može sakriti: HVO je organizirao obranu, te obranio i oslobodio Mostar
(Okrugli stol, priopćenja, političko braniteljska Akademija državnog protokola te obraćanje javnosti  Brigadiri, Prvi Predsjednik HVO Mostara i Prvi ratni zapovjednik Jadran Topić i Petar Zelenika, te uručiti im najveća vojna i politička priznanja )
2. Kako Udruge štite nacionalnu politiku i sigurnost  ( trebaju biti medijatori za strane u sukobu ili u ne slaganju kako bi se iznašlo političko rješenje u HBŽ –  Stav našeg Tima je i dalje kako je Ivan Ivić  jedino rješenje za Prvog u HDZ ŽHB)
3. Kako Udruge promatraju i pravno obrazlažu legitimnost mandata  Predsjednika Udruga, (nedemokratske metode, koje im omogućuju dugogodišnje  “vladanje” bez izvješćivanja i bez Izbornih skupština). Neki evo 30 godina provode diktaturu u Udrugama i žele nastaviti. ( u bivšem sustavu je nakon 10 godina bila promjena)
4.Očekujemo javno priopćenje od Temeljnih udruga  o Fuelovu modelu, i Izbornom Zakonu, kakav je stav i razmišljanje, te kako mogu povezati “pokidano zajedništvo” u hrvatskom političkom korpusu.
Ovakva je zadaća i odgovornost Prvaka Temeljnih Udruga a ne samo pojavljivanje na obljetnicama, misama i političkim događajima gdje sudjeluje Predsjednik.
Mladen Ljubić Vajta
Poštovani Predsjedniče HDZ-a “”šta će nam neprijatelj kad me moj ubija” | Bpz.ba
Predsjednik Analitičkog tima BPZ

Continue Reading