Connect with us

BiH u EU

Predsjednik Sabora čestitao maratonki Parlov Koštro na osvojenom srebru

Hrvatska atletičarka Matea Parlov Koštro osvojila je srebrnu medalju u maratonu na Europskom prvenstvu koje se održava u Muenchenu, dok druga hrvatska predstavnica Ana Štefulj nije završila utrku.

 

 

Matea Parlov Koštro je do srebra došla s vremenom 2:28.42, šest sekundi slabijim od pobjednice Poljakinje Aleksandre Lisowske (2:28.36) . Treće mjesto dijele Nizozemka Nienke Brinkman i Njemica Miriam Dattke (2:28.52).

Na Olimpijskim igrama u Tokiju Matea je osvojila sjajno 21. mjesto.

Ovo je prva hrvatska medalja u maratonu s velikih natjecanja.

Predsjednik Sabora čestitao maratonki Parlov Koštro na osvojenom srebru

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku atletičarki Matei Parlov Koštro na osvojenom srebrnom odličju u maratonu na Europskom atletskom prvenstvu u Muenchenu, u kojoj stoji:

“Poštovana Matea, uime Hrvatskoga sabora i osobno od srca Vam čestitam na osvojenoj srebrnoj medalji u maratonu na Europskom prvenstvu u atletici u Muenchenu.

Sjajno istrčanom utrkom postigli ste izuzetan rezultat i osvojili prvu, povijesnu hrvatsku medalju u maratonu na velikim natjecanjima.

 

 

Time ste na najbolji mogući način prezentirali hrvatski sport i atletiku te nas učinili ponosnima. Dokazali ste da se kontinuiranim trudom i upornošću mogu ostvariti sportski snovi. Neka Vam ova medalja bude poticaj na svim budućim sportskim natjecanjima.

Primite još jednom iskrene čestitke te želje za nastavkom uspješnih maratona u Vašoj daljnjoj karijeri.” (Hina)

Continue Reading