Connect with us

Ekonomija

PLENKOVIĆ: Žrtva hrvatskih branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu!

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

“Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja, iskazujemo posebnu zahvalnost i poštovanje svim hrvatskim braniteljima čiji su životi utkani u temelje naše domovine. Ponosni smo na hrabrost i požrtvovnost hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika te na vizionarstvo i državničko umijeće prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Uspješno završenom operacijom Oluja okrenuli smo novu stranicu hrvatske povijesti. Oslobođen je veliki dio okupiranog područja i stvoreni su preduvjeti za mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja. Najvažnija akcija u Domovinskom ratu znatno je pridonijela i prekidu opsade Bihaća, kao i oslobađanju velikog dijela Bosne i Hercegovine.

Žrtva hrvatskih branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu, što nikada ne smijemo zaboraviti, a zaštita njihovog položaja te dostojanstva Domovinskog rata naša je trajna obveza, na čemu predano radimo.

Uz brigu o zaštiti prava i digniteta hrvatskih branitelja, posvećeni smo jačanju i modernizaciji Hrvatske vojske i hrvatske policije. Novim borbenim avionima – što je najveće ulaganje u modernizaciju Hrvatske vojske – višestruko ćemo ojačati obrambene sposobnosti Hrvatske te sigurnost zemlje podići na razinu koju nismo nikad imali. Nakon spajanja Pelješkog mosta i ostvarenja strateškog cilja povezivanja hrvatskog teritorija, pred nama su još ciljevi ulaska u Schengenski prostor 2022. te europodručje 2023.

Ponosni na sva zajednička postignuća u protekla tri desetljeća samostalnosti te suočeni s novim izazovima i krizama, pred nama je odgovorna zadaća da nastavimo poduzimati sve da poboljšamo kvalitetu života svih hrvatskih građana, osiguramo što brži gospodarski oporavak te obnovu potresom stradalih područja. Pred nama su nove bitke kako bismo izazove pretvorili u prilike te Hrvatsku preobrazili u modernu, razvijenu i naprednu državu.

Svim hrvatskim braniteljima, uime Vlade i osobno, čestitam njihov dan, a sugrađanima u domovini i Hrvatima diljem svijeta želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!”, navodi se u čestitci./HMS/

Continue Reading