Connect with us

Uncategorized

Tjedni komentar”? bez komentara………..

Tjedni komentar bez komentara…U TRAJNOM RADU…ljetni period je uvijek izazov, svaki član Tima ima pravo na odmor, a teme za pisanje izviru sa svih strana (nema odmora) iako po prvi put unatrag stoljeća ovoliko velike temperature. Mi stariji kažemo kako je bilo “isto samo nismo mjerili” (službeni izmjer – B Brijeg) nikad na asfaltu.
Imamo mi mnogo veći problem vidljiv na ljetnim vrućinama, postali smo duhovno prazni, sebeljubni, željni biti najbolji, najljepši, bogati (imućni je sasvim drugi pojam) i zavodljivi lažnim vrijednostima koje to nisu.
To je ključ svih problema.
Ljeto je uvijek bilo disciplina ranojutarnjeg rada, podnevnog odmaranja i večernjeg druženja. Jednostavan recept sreće i zadovoljstva. Čovjek se mudro prilagodio vrućinama i zakonima prirode. Mnogo umniji smo bili a duhovno snažni i nesalomljivi. Vrlo dobro i precizno znali kad i u koji dio dana se šta radi. Poštivali Zakone Božije i molili Boga za dobar urod. Život je imao smisla, a posebno mladi i školarci su živjeli najsretniji dio godine i života (bez školskih obveza)
Neke obveze su bile nepromjenjive  kao npr. nedjeljna Misa ( radost susreta i druženja za sve, a nakon toga zajednički ručak sa svim članovima obitelji i prijateljima.) Divno sjećanje svima.
Nikad (kao danas) ne bi sami sebi (bez doktora) kupovali neprovjerene lijekove niti tako ludo zdravlje upropaštavali i sebi i naraštajima. Čista ludost.
Ovo je novonormalno vrijeme ludosti, propusta, malodušnosti i nebrige za bližnjega…. U takvom novonormalnom vremenu živimo i trebamo preživjeti.
Primjer koji potvrđuje  uspavanost svih (možda zbog floura u vodi koji pijemo i u hrani koristimo)
Spavamo zasigurno.
Kako je moguće da nitko ne REAGIRA, pa ni oni kojima je dužnost štititi Hrvate i Hrvatske interese ( kao HNS).
Kako je moguće ni mediji, nitko nije zaštitio ili iskazao stav o napadima na Glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, čak ni oni čije je predmete, čestito i časno vodila i suprostavljala se korupciji i kriminalu.
SVI ŠUTE!!! 
To je ZNAK da je gospođa Gordana Tadić ispravna,  a samim tim “kriva” hobotnici zla i korupcije. Lako je odstrijeliše jer je Hrvatica, jer nije “sluga pokorni” jer je principijelna, čvrsta i ne ulazi u savez zla,  jer je sama a nemoćni su oni koji je podržaju.
Naš analitički Tim smatra svojom dužnošću (iako smo na odmoru) upozoriti hrvatske institucije kako im je obveza reagirati na sve moguće načine.
Važno je zbog cijele BH javnosti, zbog  Gordane Tadić i drugih poštenih, čestitih pojedinaca i organizacija. Potpora osnažuje sve koji vode svoje borbe u  “tami” mreže korupcije i zla.
Svaki napad na dužnosnike Hrvate, koji svoj posao rade kako treba, je napad na  opstojnost Hrvata u državnim, federalnim i dr. institucijama vlasti. Redovite su  pojave  eliminiranja pozicioniranih dužnosnika Hrvata.
Ovo  novonormalno vrijeme  je za hrabre Hrvate političare,  za ozbiljnu i ustrajnu, principijelnu politiku zastupanja interesa svoga NARODA.
Vrijeme “skrivanja” iza Predsjednika je prošlost, vrijeme “šutnje” je prošlost, vrijeme “ne činjenja” štete je prošlost.
Sad je vrijeme OBRAČUNA sa svime što nije dobro, sad je vrijeme GOVORNIKA, sad je vrijeme KRŠĆANSKOGA života, mišlju, rječju i djelom(danju i noću) Sad je vrijeme SVJEDOČENJA životom svih odredbi Statuta HDZa i HNSa i dr. političkih opcija u Hrvata.
Mi trebamo NAŠE “novonormalno” vrijeme započeti na ovim VRUĆINAMA I ŽEGAMA
Svima nam tako Bog pomogao
Analitički tim
sa godišnjeg odmora
 U TRAJNOM RADU
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading