Connect with us

Nogomet

Ibrahimović prekida prokletstvo Milanove devetke, Inzaghi umire od smijeha

Okončani su višetjedni pregovori između Zlatana Ibrahimovića i Milana, koji su jučer konačno postigli dogovor o produljenju suradnje na još jednu godinu.

Ibrahimović neće samo ostati u Milanu, nego će i promijeniti broj. Više neće nositi 21, već ikonsku devetku, koja je mnogim Milanovim napadačima bila toliki teret da su navijači već odavno zaključili da je crveno-crni dres s tim brojem uklet.

Čak i velika imena poput Fernanda Torresa i Gonzala Higuaina imala su neuspješne epizode u Milanu s devetkom na leđima, a isto se može reći i za Alexandrea Pata, Alessandra Matrija, Mattiju Destra, Luiza Adriana, Gianlucu Lapadulu, Andrea Silvu i Krzysztofa Piateka, piše Index.hr.

Zapravo je posljednji napadač Milana koji je opravdavao taj broj na dresu bio Filippo Inzaghi, a on je iz kluba otišao 2012.

Pippo je danas trener Beneventa, kojeg je prvi put u povijesti uveo u Serie A, a portal Football Italia podsjetio je na njegov komentar iz ožujka o prokletstvu Milanove devetke nakon njegova odlaska.

“To mi je smiješno”, rekao je Inzaghi. “Svakome je teško nositi Milanov broj 9, ali prokletstvo ne postoji. Ako Ibrahimović navuče taj dres, prokletstvo je već gotovo. Kao da sam ja trebao nositi prokletstvo Marca van Bastena i Georgea Weaha. Ne bi bilo pošteno da su umirovili broj 9 nakon mene, a nisu nakon Van Bastena”, objasnio je Inzaghi za Sky Sport Italia.

“To je važan dres i ponovno će zabijati golove”, zaključio je.

U osam godina od Inzaghijeva odlaska iz Milana napadači kluba sa San Sira koji su nosili broj 9 postigli su ukupno 29 golova. Za usporedbu, Ciro Immobile i Cristiano Ronaldo samo ove sezone postigli su ih više od 30 svaki.

Posljednji igrač koji je osjetio “prokletstvo” bio je Piatek, koji je stigao u Milan u siječnju i s brojem 19 na leđima postigao devet golova. Na kraju sezone klub ga je nagradio uručivši mu devetku, a on je od tada postigao samo četiri gola prije nego što ga je klub prodao u siječanjskom prijelaznom roku, godinu dana nakon što ga je doveo./

Continue Reading