Connect with us

Ekonomija

GRADONAČELNIK MOSTARA REAGIRAO NA POLITIKANTSTVO

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se na svom Facebook profilu, a post je naslovio s ‘Nedopustivo politikantstvo svečane sjednice Gradskoga vijeća’, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

KORDIĆ: Sattler i Nelson nisu zaslužili da se svečani čin proglašenja počasnim građanima koristi u političke svrhe

Kordić piše da je jutros dobronamjerno ukazao da je način sazivanja svečane sjednice protivan odredbama Poslovnika Gradskog vijeća (Članak 83 stavak 3) koji za sazivanje svečane sjednice propisuje obveznu suglasnost dva zamjenika predsjednika vijeća i gradonačelnika.

“Zamolio sam da se ispoštuje poslovnik i izbjegne bilo kakva nepravilnost oko održavanja svečane sjednice. Zao mi je da se ovaj proces već javno problematizira kao sukob i ova situacija koristi za političke obračune. Vise puta sam kao gradonačelnik javno govorio kako neću dopustiti politiziranje unutar Grad Mostar, pa tako ne želim ni u ovom slučaju”, napisao je gradonačelnik Mostara.

Kordić očitim smatra da netko želi narušiti činjenicu da se gotovo konsenzusom (četiri suzdržana glasa) u Gradskom vijeću izglasala dodjela statusa počasnih građana gospodi Sattleru i Nelsonu i da je napokon u Mostaru prisutna konstruktivna atmosfera.

-Pozivam sve na odgovornost, prema vlastitom gradu, kao i gospodi Sattleru i Nelsonu, jer nisu zaslužili da se svečani čin proglašenja koristi u političke svrhe a posebno da se vežu bilo kakve nepravilnosti’ napisao je na Facebooku gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

/HMS/

Continue Reading