Connect with us

Ekonomija

Tjedni komentar…..hrvatsko zajedništvo predvodi “poker asova”

Napokon i naše karte posložene, naši političari jasni i “bez dlake na jeziku” znaju šta hoće. Imamo vođu naroda koji jasno poručuje “nema varanja” Bosna i Hercegovina je zemlja tri ravnopravna naroda, takva je po Ustavu, takvu je i želimo.  Imamo pregovarački tim od struke, nacionalno osviješten i ustrajan u obrani i konzumiranju jednakih prava svakog od tri naroda u Bosni i Hercegovini. O nacionalnim interesima hrvatskog naroda nema trgovanja, nema rasprave o Domu naroda i izboru člana Predsjedništva. Dvije izborne jedinice su rješenje za ravnopravnost u federalnom entitetu. Bravo Predsjedniče, takvog te trebamo u ovoj odlučujućoj bitci za jednakopravnost hrvatskog političkog korpusa u BiH. Vi ste naš glavni adut, naš  “as” samo nastavite. U zboru snaga narodnog zajedništva i Božju pomoć živjet ćemo u miru i poštivanju naših posebnosti i različitih potreba sva tri naroda.
Rat je počeo na Pologu / Bljesak.info | BH Internet magazin
Bog i vojska… Zašto nam je značajan i potreban u miru general Stanko Sopta Baja…..upravo sve što radi  kao vođa domovinskih branitelja/ratnika u miru je pokazatelj koliko je  potreban i važan upravo u miru. Zapovjednik svih zapovjednika, poštovan, čestit i odgovoran potreban je i veoma bitan, jer u miru se nastavlja borba za istinu o domovinskoj povijesti, Branitelji su i dalje u mirnodopskom stroju, poštuju čestitog zapovjednika koji ih ne zaboravlja, pokazuje brigu na svakom koraku i do kraja života je zapovjednik je svoje vojske. Prvi grudobran i zaštitnik, sinonim HVO-a  daje snagu zajedništvu u teškim post ratnim vremenima.
Znanost i struka….veoma važni dio “poker asova”  Znanstveno snažni, obrazovani, stručni a nacionalno osviješteni. Spoj iskustva i mladosti, na pozicijama predsjednika glavnih vijeća Hrvatskog narodnog Sabora i Hrvatske zajednice Herceg Bosna, dva profesora doktora.

 

Božo Ljubić predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog Sabora,  djelima dokazani domoljub i učinkoviti političar, intelektualac. Teško je zamisliti politiku hrvatskog nacionalnog korpusa u Bosni i Hercegovini bez predsjednika Ljubića.Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a: Sejdić i Finci mogu postati članovi Predsjedništva po prijedlogu HNS-a Njegov predmet i presuda europskog suda tzv “slučaj Ljubić”  je predmet rasprava na svjetskoj razini. Kao jedan iz loze Ljubića, ponosan sam na  Doktora, krv nije voda ( kako reče Sveti Leopold Mandić) Samo neka ga zdravlje služi, dugo će vremena trebati da imamo političara takvog kova.
Četvrti “as” politike i obrazovanja, svestran, znanstvenik iz više struka, precizan Profesor doktor Ivo Čolak koji je upravo svojom sposobnošću u predstavljanju istine o domovinskoj povijesti našeg naroda u filmu Zidane započeo projekt “dokumentarne istine HVO-a”  Prepoznao je smjer u kojem treba angažirati sve ranjene duše civila i bojovnika kako bi lakše živjeli u miru.  Istina o domovinskoj povijesti našeg naroda je recept za duševno zdravlje naroda.  Promocija istine o HVO-u je garant opstojnosti hrvatskog naroda. Prof. Ivo Čolak kao predsjednik Glavnog Vijeća Hrvatske zajednice Herceg Bosne  je “pravi čovjek na pravom mjestu” Sudionik domovinske obrane od samih početaka, a skoro će i 30 godina  od njegovih prvih javnih nastupa na Radiju Široki Brijeg, urednik i voditelj emisija o filmu. kako tad tako i danas, uvijek aktivan i organiziran  Rođen da vodi svjetske projekte i tu mu budimo na raspolaganju.  Prvi predsjednik hrvatske narodne krovne udruge Hrvatske zajednice Herceg Bosne je Vlado Šoljić a njegov nasljednik, nova mlada snaga, u imenu prof Čolaka  je nastavila istim smjerom očuvanja hrvatskih narodnih interesa u Bosni i Hercegovini i svijetu. Svi branitelji su prirodno usmjereni, svojim djelovanjem kroz braniteljske udruge, prema  ovoj krovnoj  instituciji. Zajedništvo kroz hrvatski narodni interesi ispred svakog osobnog je recept opstojnosti i mira u BiH
Poštujmo svoje institucije i demokratsku volju svog naroda, čuvajmo dom i domovinu, budimo primjer sebedarja i vodilja naraštajima.
Autor Objave Mladen Ljubić- Vajta voditelj Analitičkog Tima bpz.ba

Continue Reading