Connect with us

Ekonomija

Tjedni komentar….. Zovu me Sjećanja “Dajem ti srce Zemljo moja”……………

Kako vjerovati bilo kome (osim Bogu) pa otkad sam sebe uhvatio u laži svi argumenti u korist čovjeka su izgubljeni. Ulazim u “Mepas”  zaštitar ne dozvoljava bez maske…. šok… pa jel se vratila corona???
Vraćam se u auto, uzimam masku, poštujem propise i razmišljam dal da. idem na “Groblje mira” kako bi sudjelovao u Svetoj Misi koju predvodi naš novi biskup Petar Palić. A emotivno sam u mislima i sjećanju na pokojnog   fra Ivana Ševu i posljednju Svetu Misu  na Bilima prošle godine i na povod ovog dana spomen sjećanja. Mnogo razloga, emocija, sjećanja i pouzdanja kako bi imali  snagu i mudrost za preživjeti pod teretom križa koji nam je na leđima  veoma dugo.
A želio sam čuti i govor našeg Predsjednika HNSa dr Dragana Čovića. Hvala Bogu imamo izravan prijenos i svi Hrvati svijeta mogu gledati i slušati ovu Svetu Misu, propovjed i poruke koje budu odaslane. Zahvaljujući TV Herceg Bosna imali smo prigodu pratiti cijeli događaj.
Govor Predsjednika Čovića odavno nije bio stabilniji, realniji i jasniji sa definiranim ciljevima za hrvatski narod u BiH  a uz nužno potrebno jedinstvo hrvatskoga naroda. Istaknuo je važnost i uspjeh utemeljene TV Herceg Bosna koja je ključna za izvješćivanje i educiranje hrvatskog naroda u BiH i svijetu. Kao ključni cilj je istakao rješenje pitanja Izbornog Zakona, koji mora osigurati temeljna politička prava svakog  od tri naroda u BiH u smislu da svaki narod može izabrati svoje političke predstavnike u  vlasti.
Kao osoba koja je dugo na političkoj sceni, Predsjednik je najavio dolazak novih mladih političara kojima treba “pripremiti teren” Teško je ovakvu najavu mirna srca slušati, kada znamo kako je veoma važno  imati dobrog  Prvaka jer “narod bez vodstva propada” i  Sveto Pismo tako govori.

 

Shvatili smo poruku kako je neminovna promjena a neizvjesnost i rizik ogroman. Šta reći nego ono što od postanka  do kraja ovozemaljske stvarnosti čovjek govori:”Bože u Tvoje ruke, neka bude volja Tvoja”
Zaključak našeg analitičkog tima je da će novom vođi  trebati Ugrovača da proteče kako bi imao nadzor nad procesima,  a naš tim vjerujemo neće biti omiljen. Predsjednik Čović je posljednji Predsjednik HDZ političkog pokreta, te nakon njega će HDZ se transformirati u političku stranku, a slijedom istog ide i smjena ratne generacije koja je bila najjači adut politike koju je državnički ustrojio Predsjednik Čović.  Izbor nasljednika je  zahtjevan politički proces. Bože pomozi i providi onako kako je najbolje za hrvatski narod i njegove naraštaje. 

autor :Objave Mladen LJubić-Vajta@

Podizanje križeva na Groblju mira – Bile za žrtve II. svjetskog rata i poraća s područja općine Grude | Općina Grude - Službene stranice

Continue Reading