Connect with us

Kultura

TITAN:Bakir očigledno ima neku svoju paravojsku od 8.000 ljudi

Član Predsjedništva Hrvatskoga narodnog sabora BiH, predsjednik Hrvatske demokratske unije BiH i general Hrvatskoga vijeća obrane Miro Grabovac–Titan u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne je naglasio kako Bakir Izetbegović vodi klasičnu UZP čaršijsku, a Željko Komšić kafansku politiku

 

 

To ne može proći i ne smije proći kada je u pitanju da se izguraju Hrvati s ovih prostora. Bošnjačka politika provodi politički UZP nad Hrvatima. Pokušava se, ne ratom, nego politikom izgurati jedan narod da nestane s ovih prostora, a to podrazumijeva i ima sve elemente genocida“, kazao je Grabovac.

Izetbegovićeve prijetnje ratom, dronovima, puškama i pješaštvom nazvao je zlim pokušajima jer je svaki rat zlo sam po sebi. „Ne znam na koju vojsku misli. Ako misli na sadšanje Oružane snage BiH onda to ne stoji jer to nije samo bošnjačka vojska. Ako, pak, misli na neku bošnjačku paravojsku, jer kaže da ima 8.000 vojnika, ne znam čija je to vojska. Osim toga od koga će to on braniti BiH? Ova zemlja je jednako i hrvatska i bošnjačka i srpska i ostalih. Prema tome nema je od koga braniti“, poručio je Grabovac-Titan.

Istaknuo je kako je Izborni zakon napravio veliku štetu hrvatskom narodu, odnosno prekršio Ustav BiH, jer je hrvatski narod jedan od nositelja suvereniteta. „Bosne i Hercegovine neće biti bez ravnopravnosti hrvatskoga naroda što podrazumijeva da on sam odlučuje o svojoj sudbini. Ovo sada što se događa oko Izbornog zakona, što pregovara dr. Dragan Čović u ime HNS-a je minimum koji Hrvati traže, a taj koncept i način djelovanja podržavam“, objasnio je Grabovac.

Smatra kako hrvatske stranke ne bi trebale izaći na izbore ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona.
„Ukoliko ne bude udovoljen interes hrvatskoga naroda treba potpuno blokirati izbore 2022. godine. Što bi značilo da opet izađemo na izbore, da nam opet netko bira Komšića ili zastupnika iz bilo kojih drugih mjesta gdje Hrvata nema“, pitao se Grabovac.

I docentica na Studiju politilogije Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Sanja Vlaisavljević u emisiji Kompas je navela kako hrvatske stranke ne bi trebale izaći na izbore ukoliko ne dođe do izmjena Izbornog zakona.

„Ono što mora biti dio odgovora je da Hrvati nikako ne smiju odustati od promjena Izbornog zakona. Dopustiti stari scenarij znači dragovoljno pristati na majorizaciju. Čvrsto vjerujem da je hrvatsko političko vodstvo ovaj put zaista neumoljivo u ostaviravanju zahtjeva koji nisu ništa drugo nego zahtjevi za uvažavanje konstitutivnosti naroda“, poručila je profesorica Vlaisavljević.

Miro Grabovac-Titan je rekao i kako bi Hrvati u BiH doživjeli debakl da nije uspostavljena Heceg-Bosna.

„Pokojni ministar obrane Gojko Šušak me pozvao 1998. godine u Zagreb i rekao da je Herceg-Bosna žrtvovana za cjelovitu Hrvatsku državu i kako je cijena cjelovite države Hrvatske loša pozicija Hrvata u BiH te da će sve učiniti da to poprave“, otkrio je Grabovac./HMS/

Continue Reading