Connect with us

Kultura

Špirić: HDZ BiH je partner SNSD-u u formiranju vlasti u Hercegbosanskoj županiji

Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a u izjavi Srni, koju prenosi Alternativna televizija Banja Luka, rekao je da su partneri SNSD-a u Hercegbosanskoj županiji HDZ BiH i SDA, a ne otpadnici HDZ-a ili HDZ 1990 i da koalicija s njima ne dolaze u obzir. Ovime se još jednom pokazalo tko je stvarna vlast u županiji. Zanimljivo je da gosp. Špirić niti ne zna stvarni naziv županije (kantona).

Prema poznavateljima političkih odnosa u HBŽ, Nikola Špirić se, prije svega, obratio zastupnicima SNSD-a u Skupštini Hercegbosanske županije jer su neki njegovi zastupnici odlučili riješiti agoniju oko formiranja Vlade HBŽ i podržati Ivana Vukadina za predsjednika.

U nastavku pročitajte što je izjavio Nikola Špirić.

“Poručujem da su partneri SNSD-u u formiranju vlasti u Livanjskom kantonu HDZ BiH i SDA, a ni u kom slučaju HDZ 1990 niti oni koji su isključeni iz HDZ-a BiH”, rekao je Špirić Srni povodom političkih previranja u kantonu gdje već dvije godine Vlada funkcionira u tehničkom mandatu.

Špirić je istakao da SNSD sudjeluje u tom sazivu, te se nada da će tako i ostati.

“SNSD je jaka politička partija i mi ne želimo da učestvujemo u formiranju vlasti sa onima koji nemaju snagu”, dodao je Špirić.

On je pozvao sve one koji su, kako je naveo, istinski uz SNSD da prate stavove ove stranke, jer će u suprotnom snositi dio političke odgovornosti.

ATV/Tomislavcity

 

Continue Reading