Connect with us

Ekologija

Plenković i Čović položili kamen temeljac za izgradnju Podravkine tvornice za preradu rajčica

Danas je, u mjestu Kruševo pored Mostara, postavljen kamen temeljac Podravkine “Tvornice za preradu rajčica”, a postavili su ga Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i Dragan Čović, piše Hrvatski Medijski Servis.

Plenković je u svojoj izjavi čestitao svima koji su doprinjeli projektu i izrazio zadovoljstvo zbog braniteljskih udruga, koje će, kako kaže, naći svojevrstan novi angažman.

“Ovakva partnerska suradnja Podravke sa hrvatskim braniteljima, sa poljoprivrednicima ovdje u Hercegovini je jedan dugoročni projekt. Podravka je jedna od najznačajnijih hrvatskih prehrambenih kompanija, poznata je i kao višegodišnji partner Mostarskog Sajma, i ono što je bio prirodni korak je upravo ovakva konkretizacija suradnje.”

 FOTO: HMS

Čović je kazao kako je uvjeren da će se prva faza prerade rajčice pokrenuti već naredne godine, ali da će to ovisiti o onome koliko su oni predani projektu.

FOTO: HMSFOTO:HMS

“Ništa nam više ne može biti poticaj od toga nego ovaj potencijal Podravke koji kaže da je spreman preuzeti ono što mi proizvedemo kao kvalitetno i tržišno dobro” rekao je Čović./HMS/

Continue Reading