Connect with us

BiH

Kordić primio u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u BiH

– Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Antona Pacuretu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz gradske uprave ostara priopćeno je da se veleposlanik interesirao za suradnju između zakonodavne i izvršne vlasti u Gradu nakon formiranja vlasti, kakav je odnos s višim razinama vlasti te koliko političke prilike u državi utječu na Grad Mostar i procese u njemu.

Također, istaknuo je zanimanje za uspostavu gospodarske suradnje turističku ponudu te u tom kontekstu rad Zračne luke Mostar i kakve su izgledi u dogledno vrijeme za uspostavu stalnih zračnih veza s Mostarom.

Gradonačelnik Kordić je kazao kako je suradnja na gradskoj razini vrlo dobra i da se puno truda ulaže u pripremu važnih odluka uz dijalog i uvažavanje svih dionika. Naglasio je kako je Mostar primjer da se uz dijalog i izgradnju povjerenja, koje je rezultat osjećaja zastupljenosti svih naroda koji su birali svoje predstavnike u izvršnu i zakonodavnu vlast, može i treba graditi bolja budućnost za mlade te da se tako treba pronaći i rješenje oko izmjene izbornog zakona na razini države./HMS/

Continue Reading