Connect with us

Politics

“Braniteljski komentar… po čijem nalogu radi ministar Oliver Soldo?

Braniteljski komentar… po čijem nalogu radi ministar Oliver Soldo?
Braniteljske teme su jako osjetljive, čak sam sebi zabranio pisati o njima, a posebno ministru branitelja, kadru HDZ-a i svih Hrvata. jake skupine uglednih političara. Prva misao, “okani se toga”, i idem spavati. ali nema sna, vrtim se, misli se roje, a zatim se javi unutarnji glas ” e moj Vajta i ti se počeo plašiti čovjeka bez imalo stida i srama, srušio ti status, popljuvao ti istinu o domovinskom ratu. Možda se samo skriva iza imena HDZ-a, moraš kazati istinu, povrijedio je “status” HVO branitelja dragovoljaca. Piši, dužnost ti je biti glas razuma. Ne budi kao on koji radi izravno protiv svoga naroda u izbornoj godini.  Moraš reagirati i objaviti posljedice  takvih rabota ( Armija BIH je zaštićena a HVO je obespravljen od strane ministra koji čini štetu u izbornoj godini)”  i pobjedi moj unutarnji glas…..
Naime, radi se o kriterijima za dodjelu jednokratne pomoći studentima, a najteži udarac koji  kao prvi dragovoljac, branitelj i zapovjednik možeš doživjeti kada je u pitanju tvoje dijete, koje nadljudskim naporima školuješ na zahtjevnoj petoj godini medicine i samo Bog mu je darovao volju, znanje i pamet te je uspješan u svladavanju teškog gradiva. Hvala ti Bože što mi darovaše takvog sina, Ali moj ministar  Hrvat, branitelj pogazi sve moje ratne zasluge i prekriži moga sina, nema ga na popisu potpore. Znamo se dvadeset godina, on dobio sve materijalne benifite i moćne položaje, a ja ništa. On se uzoholi i savjest izgubi. Razmišljam i sam sebi sabiram i oduzimam. Hvala ti Bože imam sina koji zna i u oskudici dobar student medicine biti,  hvala ti Bože što mogu cjelodnevno za svoj narod  raditi, bez bogatstva i bez moći, ali  ponosna srca i čista obraza. Hvala ti.  Moj sin će biti dobar doktor koji će liječiti jednako i onog koji mu je pomogao i onog koji nije, jer sam ga tako odgojio.
Ali dužnost mi je radi braniteljske populacije objaviti  istinu o statusu Prvih dragovoljaca  po “standardu” našeg ministra koji je izgubio sebe pa ograničava  mogućnost ostvarenja prava HVO braniteljima / njihovoj djeci.  Vrlo opasno je odredio gornju granicu  sudjelovanja u ratu na najviše 40 mjeseci ( a to je stari , lukavi potez i prijedlog “patriotske lige”) Ako je ministar ovo dopustio, sebe  i svoje suborce je pregazio, nesposoban se pokazao, prve organizirane dragovoljce “izbrisao”   Domovinski rat je od 18.9.1991 do 23.12.1995  jel znaš ministre????
Zar ti da nas goniš u UZP  ( “da je rat počeo 1.3.1992.) Vrlo opasnu igru si zaigrao ministre, pa ni našu udrugu Prvih dragovoljaca u proračun nisi prihvatio, a Patriotska liga je u proračunu. Koliko slijepac trebaš biti i to dopustiti???  Zar ministre Zakoni Herceg Bosne nisu uneseni u Federaciju???  Pogledaj Zakon o braniteljima ministre, zar nije isti status pripadnika HVO-a i Armije BiH. Zašto ne poštuješ dostignutu razinu sporazuma o pravima braniteljske populacije???  Otkud ti pravo ubaciti ograničenje na “max 40 mjeseci” koga si izbacio, svoje stablo na kojem sjediš i to u izbornoj godini, HDZ ti to nije dopustio, niti te je za takva djela imenovao.  Prvi dragovoljci neće dozvoliti nikome “rušenje” istine o domovinskoj povijesti.  U  Gradu Mostaru  ima devet dragovoljačkih bojni  a ti si ministre “izbrisao” dragovoljce.   Jednostavno rečeno u devet dragovoljačkih bojni (po tebi) nema niti jedan dragovoljac. Zašto??? Ministar je skratio sudjelovanje na najviše 40 mjeseci ( jedan mjesec sudjelovanja nosi pola boda  a ograničen je broj bodova max na 21 / 42 mjeseca)  Dragovoljačko razdoblje je upravo kad se organizirao hrvatski narod od 7/1991 do 4/1992  Ti si ministre to obrisao 9 mjeseci najvažnijeg organiziranja obrane. (42 do 51 mjesec)
Sljedeće pitanje ministre, šta je sa odličjima, zar Spomenica Domovinskog rata nije odličje, ti je ne priznaš, tko ti je dopustio, HDZ zasigurno nije. E moj ministre, kako ne shvaćaš da pojedinac nije bitan, narod je bitan, toliku štetu si napravio  a sve će na naplatu Predsjedniku doći. Veoma mi je teško promatrati  “učinak”  u izbornoj godini. A i Bog nam je kazao “po djelima ćete ih prepoznati”   Ministre imaš još malo vremena,  popravi  učinak svojih djela jer možeš…..Očekujem odgovor a mogu i detaljnije obrazložit..
Mladen Ljubić Vajta
Prvi dragovoljci
SHARE

Continue Reading