Connect with us

BiH

Tjedni komentar….Mijenjati istinu o Domovinskoj povijesti je najlakše preko Odbora i Udruga

ikend je, očekujemo reakciju na objavljeni tekst o događanjima 1991,  te argumentiranu raspravu sa Odborom za branitelje i ratnim udruženjima, želimo javnu raspravu i službeni stav. Ali MUK, nitko se ne oglašava, pa ljudi moji jel to moguće.  Maske su neprobojni štit do duše i ljudskosti. Šta reći …Zaključak Tima BPZa je kako se ne oglašavaju zbog neupućenosti i ne sudjelovanja u događanjima iz 1991 godine. Prihvaćamo i takvu mogućnost, ali zašto nisu istražili to razdoblje narodnog otpora koji se organizirao i u konačnici obranio svoj dom i ognjište.
Uvijek su nadobudni “sveznalci i stručnjaci” rado “vadili tuđom rukom žeravu iz vatre” Jednom prigodom urednik radijskog programa (naš prijatelj) primio je jednog “sveznalca” koji je održao predavanje o radijskom -Braniteljskom  pa i političkom uređivanju, a naš prijatelj iskusni profesionalac mu postavi nekoliko pitanja i uključi diktafon. Zatim “sveznalca” uvede u skromni ured i pusti snimak uz pitanje “saslušaj pa ako imaš što dodati , reci  i orginal snimak ide u javnost?”  Kad je “sveznalac” saslušao snimak samog sebe upita glavnog urednika “zar bi ti meni to učinio i ovo pustio u javnost?”  Sve je bilo jasno, uvaženi sveznalac bi tuđom rukom “žeravu vadio”  Ot tada se ne pozdravljaju i  sveznalac ne prolazi ulicom kojom bi se mogli susresti.
Upravo u braniteljskom sustavu je danas mnogo onih koji bi tuđom rukom “žeravu vadili” (ovog puta rukom BPZ analitičkog Tima) Slijedom istog, postavljamo pitanje Odboru i Udrugama:
 Kako je moguće obilježavati Dan Branitelja prije  službenog (zakonom proglašenog) Dana Branitelja?
 Zašto rušite zakonito i usvojeno i idete na pogrešne i nedokazane činjenice i radite opasne dijagnoze?
 Zašto prekrajate povijest i omogućujete Teritorijalnoj obrani ex Jugoslavije  da se organizirala protiv JNA (a živi su još mnogi koji znaju da nije)
Zašto krivotvorite povijest???
HDZ BIH je prvi organizirao Domovinsku obranu i suprostavio se četvrtoj vojnoj sili na svijetu (JNA)
Predlažemo da se od Prvih ratnih zapovjednika utemelji pri Hrvatskom narodnom Saboru Odjel za nacionalnu sigurnostHNS koji će izravno odgovarati Predsjedniku HNSa te biti istinski krovni braniteljski i nacionalni štit.
Poskoci će predložit “RJEŠENJE” za Organizatore Otpora ” NATJEČAJ” | MM Portal
Analitički Tim bpz Voditelj Tima Mladen Ljubić-Vajta

 

Continue Reading