Connect with us

Scena

KRIZNI STOŽER ODLUČIO: U Federaciji BiH zabranjeno kretanje od 23 do 5 sati

Članovi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva danas su održali pres konferenciju na kojoj su najavili uvođenje novih, restriktivnijih mjera.

Kako je još jučer potvrđeno Hrvatskom Medijskom servisu, uvedeno je ograničenje kretanja. Policijski sat uveden je od 23 sata do 5 ujutru. Što se tiče okupljanja, u zatvorenom prostoru dozvoljeno je maksimalno 30 osoba, isto toliko i na otvorenom.

Obavezna je i dezinfekcija svih prostora gdje se budu održavali izbori, a škole u kojima će biti biračka mjesta neće raditi sljedećih sedam dana radi dezinfekcije. Nastava će se održavati online.

Na obrede, vjenčanja i druga obiteljska okupljanja dopušteno je maksimalno 30 osoba.

– Situacije je vrlo ozbiljna, a skoro nitko ništa ne radi. Ovo se odnosi na one koji trebaju vršiti nadzor na provođenju mjera. Policija dopušta kršenje mjera. Nije moguće da oni ne znaju gdje se i što se događa, a da građani znaju. Što se tiče obiteljskih skupova, to je neprihvatljivo. Diskoteke rade. Jedni govore da ima virusa, drugi da nema. A svi su postali epidemiolozi. Jako je teško raditi u ovakvoj situaciji. Svjedoci smo apsolutne pasivnosti. Mi smo jedna od rijetkih zemalja u kojoj je skoro sve spalo na zdravstveni sustav. Osam mjeseci od krize je prošlo i sada se pitamo funkcionira li sustav. Situacija je ozbiljna – rekao je Goran Čerkez, član Kriznog stožera.

Continue Reading