Connect with us

BiH

Božićna duhovna obnova katolika djelatnih u politici i društvu održana danas u Sarajevu

Duhovna obnova katolika djelatnih u politici i društvu održana je danas uz Svetu misu u katedrali Srca Isusova i predavanje u Svećeničkom domu u Sarajevu.

Na duhovnu obnovu, po pozivu kardinala Puljića, odazvali su se brojni hrvatski dužnosnici svih razina vlasti, a okupljene dužnosnike predvodio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Duhovna obnova održana je u sarajevskoj katedrali s prigodom za pristup sakramentu ispovijedi a potom i Euharistijskom slavlju. Odmah nakon mise u katedrali, božićna duhovna obnova nastavila se u dvorani Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije.

U obraćanju prisutnima, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić naglasio je da da prisutni nisu pozvani kako bi im držao lekcije, nego da zajedno rastu u vjeri i da kroz vjeru nađu poticaj za zajedništvo i ozdravljenje društva. Govoreći o Božiću, israknuo je kao je to blagdan ljubavi, zaključivši kako se Bog nikad ne umori od praštanja.

Nakon Svete mise u katedrali, božićnu duhovnu obnovu u Svećeničkom doma Vrhbosanske nadbiskupije predvodio je mons. dr. Slađan Ćosić, generalni vikar. (foto:fena.ba)

Continue Reading