Connect with us

Kultura

Tjedni komentar… Istina o modnoj kreatorici i stilistkinji Radi Krivokapić Radonjić je njena biografija koja je nepromjenjiva.

  Vjerovatno nitko u povijesti nije pisao knjigu o javnoj osobi bez konsultiranja o tekstu. Jasno na upit tisuće čitatelja o životnom putu kraljice modnih detalja odgovor je bio kratak i jasan… Javnosti dostupan i javan…
Rada Krivokapić Radonjić modna kreatorka i stilistkinja rođena je u Kotoru 8. 9. 1974 godine u domu Krivokapića, oca Đura i majke Vidosave (rođena Kaluđerović)
Djetinjstvo  sretno u radničkoj obitelji sa puno roditeljske ljubavi. Mladost joj je uljepšao i luksuz omogućio brat Radoslav, svjetski pomorac.Rada Krivokapic Radonjic i njen brat  Završila je srednju kemijsku školu, a željela biti modna kreatorka što je kasnije i ostvarila.
Majka je  četvero djece: Neđeljka (25), Valentina (23), Nebojša(17) i Teodora(11).
Završila školu za modnu kreatorku i stilistkinju École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne devient l’Institut Français de la Mode u suradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu za  generaciju učenika 1994/95. u trajanju od četiri godine u kontinuitetu, spremna za praksu kod najpoznatijih svjetskih kreatora u trajanju od godinu dana. Profesionalnu praksu završila u Milanu. za generaciju 1996/97. kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Giorgio Armani koji je upoznao i sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora (Giovanni Versace, Valentino Garavani, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli), a gdje je imala priliku dopuniti svoje dotadašnje znanje. Praksu je obavljala i kod konstruktorke odjeće Ljiljane Kovač. Doktorat modnog dizajna završila u Beogradu 1998. Položila majstorske ispite po uzoru njemačkog majstorskog ispita koje je financirala njemačka Vlada godine 2018. u Crnoj Gori: pravo, stručna i radna pedagogija, trgovina i privreda. Primila majstorsko pismo u Beogradu, septembar 2018.
Rada Krivokapic Radonjic original | Fashion designers famous, Stylists,  Famous fashion
Radila na državnoj televiziji, kultura odijevanja voditelja i muzičara. Emitovana je njena kultna modna autorska emisija “Styling”. Modni studio “Rada” je u suradnji sa vlasnicama modnih agencija Sonjom Štilet i Emom Čivović radio sa manekenima za potrebe snimanja filmova, reklamnih spotova za strane TV kuće i Radinim modnim revijama pod nazivima „Ostvarene riječi” i „Moja zvijezda”. Sudjelovala je u muzičkom festivalu osmišljavanje i realizacija stajlinga izvođača. Kreirala jeans kolekcije za modne brendove. Idejni je tvorac brenda “Baccara” jeans. Surađivala sa svjetski poznatim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom koji je njenom revijom pod nazivom „Kotor”, predstavljenoj uživo u televizijskoj emisiji kod Sabrije Vulića, završio manekensku karijeru.  Rada Krivokapić Radonjić je sudjelovala na prvom crnogorskom Fashion week-u, održavala je samostalne modne revije uz tv prijenos. Prvu prodaju svojih odjevnih predmeta imala je u Kotoru i Podgorici. Članica udruženja kreatorki visoke mode Crne Gore, kreirala je maske za najbolje karnevalske grupe. Napisala je knjige “Odijevanje” i “Krojenje i šivenje”. Dizajnirala novi modni detalj Kovilm koji predstavlja preoblikovanu kravatu i leptir-mašnu, a koji je službeno priznat modni detalj u svijetu, zaštićen  Zakona o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna i nije dozvoljena njegova izrada bez izdavanja licence. Osnivač je i jedini vlasnik brendova Rada Radonjić, Kovilm, Rada Krivokapić Radonjić i najavljuje još jedan novi brend.

… možemo samo dodati radi korektnosti prema svjetskoj dizajnerici modnih detalja Radi Krivokapić Radonjić kako je stvorila svoj osobni brendRada Krivokapić Radonjić dobitnica nagrade za najbolju svjetsku modnu dizajnericu - Borak.TV
i ima svoj tim suradnika koji prati sve detalje.
Breme svjetske modne dizajnerice traži mnogo žrtve i odgovornosti.  To je situacija kad učenik pretekne svoje učitelje, a javni život ima svoje protokole, svijet mode ide rame uz rame sa svjetskim političkim i sportskim događanjima.
Mnogo je svjetskih slavnih imena posjetilo Hercegovinu kao npr Leon Mesi 2012 godine, zatim Roberto Bado, Luka Modrić, Andrija Kramarić, Siniša Mihajlović a uskoro će i svjetska kraljica modnih detalja koja ima posebnu ljubav prema Mostaru i Hercegovini, a veže je prijateljstvo suradnika analitičkog tima M M portala koji javnost upoznaše i vijest o Radinim svjetskim brendovima objaviše. Knjiga se kreira i plete sitnim vezom suradnika.Rada Krivokapić Radonjić na naslovnici hrvatskog časopisa Žénial by Rada Krivokapic Radonjic - Issuu Branka Subašić “Rada Krivokapić Radonjić je zasigurno autentična modna dizajnerica koja je zasjala na tronu svjetske mode. – tropolje.info
Autor objave:Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading