Connect with us

Kultura

Tjedni komentar…..Izbori ,Izbori, ……..2022…..Put k hrvatskoj Slobodi”…………

Iako  nezakonito stanje sa Izbornim zakonom, iako nepopunjene praznine… nakon presuda Ustavnog suda,  “slijepe”  međunarodne sile nametnuše izborni proces 2022  “silom dragovoljno” U nevjerici, ali sve  pripremne radnje se u roku odvijaju…… A šta se iza zavjese događa????  Čiji  JMBG će se naći na listama??? Ovaj put u hrvatskom političkom korpusu je sve demokratskije  zahvaljujući Hrvatskom narodnom saboru.  Veoma važna stvar je da je zajednički kandidat  za Hrvatskog Člana Predsjedništva  i takva ujedinjenost će izravno pokazati  i “otkriti” TKO ruši BiH. Veoma dugo ( medijski rat) su Hrvati lažno optuživani. Ali hvala Bogu svaka laž ima rok trajanja, samo treba ustrajno govoriti istinu, doći će trenutak  “nepobjedive istine”  Strpljenje, smirenost i ustrajnost su osobine Predsjednika  Hrvatskog političkog korpusa objedinjenog kroz HNS.  Politička kultura Europe  i politika argumentirane političke angažiranosti do zadnje snage… kao što govori tekst pjesme našeg “Zrinjskog” PREDSJEDNIČE IDEMO DO KRAJA!!!
Kadrovsku politiku  pojedinih političkih subjekta  unutar hrvatskog političkog korpusa ne komentiramo. To su križaljke koje je teško razumjeti i još teže pravdati. Znam samo kako mozak mora biti ispred srca  u tim križaljkama. Sretno bilo Predsjedništvu na čelu sa Predsjednikom i daj Bože da poslože liste na dobrobit svima.
A sad najveselija i najsretnija čestitka Marinu Čiliću na Igri   ali i Europskoj pučkoj stranci na usvojenoj Rezoluciji.
Čović: Članstvo BiH u EU nema alternativu, ne zaslužujemo da nas se tretira drugačije nego druge zemlje regije - Bosna Global
Sve je u životu proces koji traje (nekad kraće a nekad duže) Kadroviranje je proces trajanja  u kojem se  događa smjena generacija.  Vidljiv je proces “uvođenja” Darjane Katić od 2014 godine,  dopredsjednica Predsjedništva HDZa i  Predsjednica Izbornog provedbenog stožera.  Promatrajući režim izlaska na izbore  i angažiranja biračkog korpusa na dan izbora, Stočani i Žepčacima bi trebalo zaista “dati” u ruke sve.
Očekivati je  i na izbornim listama slična osvježenja.
Potpuno svjesni kako je Predsjednik Čović najbolje rješenje za Člana Predsjedništva, ali trebamo dobro “izmjeriti” ovaj put imamo i poziciju Predsjedatelja Vijeća ministara.  Također treba razmišljati jesmo li Predsjednika previše opteretili. Ima mnogo dobrih kadrovskih rješenja,  važno je pozicionirati pravu osobu na pravo mjesto.   Zamjenica Predsjednika može adekvatno odgovoriti, ima iskustvo, osposobljena je za državničku politiku Važna Odluka je gdje smo(ćemo) uložili maximum u prezentiranju ravnopravnosti spolova. Ujedno će i oporba po prvi put ponuditi svoje prijedloge, jedan dio isprofiliranih ljudi će se ponuditi javnosti.   Naš analitički tim će dopustiti u svojim portalima sve konstruktivne  ideje za bolje i kvalitetnije sutra ( naravno u sklopu hrvatskog zajedništva) posebno u županijskim listama  na kojima će se definirati različiti putevi do zajedničkog cilja. Aktivan press centar i otvorenost sučeljavanju ideja o poboljšanju statusa  hrvatskog naroda u BIH.
Tjedni sajamski komentar …. divan sunčan dan a Mostarski sajam nakon dvije godine ugledao sunce. | MM Portal
Analitički tim BPZ
voditelj Vajta Mladen Ljubić

Continue Reading