Connect with us

Ekonomija

RADNI SASTANAK NEVENKA HERCEGA I MARIJA KORDIĆA

Predsjednik Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenko Herceg i gradonačelnik Grada Mostara dr. sc. Mario Kordić održali su danas radni sastanak. Razgovarali su o nizu tema koje su od zajedničkog interesa, poglavito o projektima koje HNŽ izravno financira, a od presudne su važnosti za vitalno funkcioniranje i razvitak Grada, poput infrastrukturnih komunalnih i cestovnih projekata, potom projekata energetske učinkovitosti odnosno ”utopljavanja” javnih objekata u vlasništvu Grada Mostara, od vrtića i škola do zdravstvenih ustanova.

Istaknuli su važnost unaprjeđenja komunikacije na razini Vlada HNŽ – Grad Mostar, u obliku redovitih susreta i stalne razmjene informacija, imajući u vidu činjenicu da je Mostar administrativno središte HNŽ-a, ali ujedno i znanstveno, prosvjetno, gospodarsko, kulturno, turističko, vjersko i svako drugo središte cijele Hercegovine što mu daje osobitu važnost u planiranju i provedbi strateških projekata.

Gradonačelnik Kordić upoznao je predsjednika Hercega s nekim od aktualnih pitanja na kojima gradska administracija radi, poput pročistača otpadnih voda, deponije Uborak, revitalizacije Zračne luke, snaženja prometne povezanosti Mostara i Hercegovine s Europom i svijetom, razvitka cestovne infrastrukture, potrebe za izgradnjom strateških športskih objekata, i sl.

„Zahvalan sam predsjedniku Hercegu na ovom prijamu. Raduje me da smo obojica svjesni potrebe za stalnim dijalogom i razvitkom suradnje, na radost i boljitak svih naših građana, ali i cijele županije“ – komentirao je gradonačelnik Kordić.

„Inicirao sam ovaj sastanak jer je razdoblje od nešto više od četiri mjeseca, otkako je gosp. Kordić preuzeo nimalo laganu ulogu gradonačelnika Mostara, pogodno za objektivno sagledavanje aktualnog trenutka i razgovor o mogućnostima međusobne pomoći u nadvladavanju određenih izazova s kojima smo suočeni i na jednoj i na drugoj razini. Ostat ćemo u stalnoj komunikaciji i kada govorimo o našim timovima, kako bismo učinkovito radili na sustavnom unaprjeđenju kakvoće života i sigurnosti naših građana i razvitka cijelog prostora HNŽ-a“, poručio je predsjednik Herceg.

Continue Reading