Connect with us

Ekonomija

Tjedni komentar… Hrvati dočekuju Predsjednika i vrhovnog Zapovjednika Zorana Milanovića

. …Odavno nismo imali atomsku medijsku objavu kao ovu o najavi dolaska  Predsjednika RH Zorana Milanovića svome narodu u BiH.
Naravno da je uloga Generala Marekovića i Rojsa važna u cjelokupnom procesu odnosa sa izvandomovinskom Hrvatskom, koji su istinom i samo istinom uredili komunikaciju i odnose s pukom hrvatskim u BiH. Svjedočili tko je Predsjednik i Vrhovni Zapovjednik u Hrvata.
Upravo ta ustrajnost naših Generala General Rojs nabrojao hrvatske 'veleizdajnike' odgovorne za presudu u Haagu – SirokiBrijeg.info na istini  je mijenjala odnos naroda prema Predsjedniku. U početku zahvaljujući poslanim linkovima da se na portalima objavljuje istina a BPZ.ba portal je portal istine i portal svih koji su istina te tako i naših Generala, portal koji svoje poslanje izvršava. Istinu zastupati je čestito i časno poslanje koje često ima otpora i zamki, jer “istina je voda duboka” a samo “potoci istine i pravde” čine da narod bude jedinstven i ponosan na svoje Prvake.
Predhodni Predsjednici a posebno Mesić i Josipović su vodili krivu državničku  politiku prema Hrvatima u BiH te trasirali ogromno nepovjerenje u narodu prema Milanoviću. A i SDP kao politički subjekt je često krivo medijski u javnosti postupao, a što ima posljedice kod naroda. Ali zastupnici u EU Parlamentu su pokazali veliko razumjevanje za probleme jednakih prava u trojedinoj BiH.
Veoma važno je spomenuti pogubnu politiku pojedinih ministarstava.
Predsjednik Milanović je pokazao državnički korektan stav i politiku prema BiH sukladnu Ustavu, Zakonima i Mirovnom Sporazumu potpisanom u Daytonu. Javno i jezgrovito, kao veliki strateg i državnik ne samo prema Hrvatima nego i prema sva tri naroda u BiH.
Politička prava su jasno definirana u Sporazumu i takva politika Predsjednika Milanovića  je djelotvorna.
Naravno da ima onih kojima se ne sviđa (unitaristi i seperatisti) ali svi oni kojima je BiH u srcu će pozdraviti i pohvaliti ovakav stav kao jedini koji čini mogućom opstojnost BiH kao demokratske države.
Izaslanstvo prvih dragovoljaca domovinskog rata 91-95BIH u posjeti Čitluku i načelniku Radišiću | MM Portal
Analitički tim BPZ
Voditelj tima
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading