Connect with us

Ekonomija

Snažna novčana potpora RTV Herceg Bosne, Sajmu gospodarstva, Zrinjskom, Veležu

Kontinuirano, kroz cijelo vrijeme njegova postojanja, pomažući organiziranje i rad mostarskoga Sajma gospodarstva, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije proglasila je Međunarodni sajam gospodarstva Mostar sajmom od posebnoga značaja za HNŽ u 2022. godini jer ”sveobuhvatno predstavlja i promovira gospodarsku djelatnost te poljoprivredu kao osnovnu granu gospodarstva, kao i autohtone vrijednosti HNŽ-a i utječe na stvaranje povoljnoga okružja i mogućnosti za razvitak i poticaj poljoprivrede.” Na tomu je tragu donesena Odluka kojom je za organizacijske potrebe Sajma gospodarstva ”Mostar 2022.” izdvojeno 60.000,00 KM proračunskih sredstava.

Također, Zavodu za školstvo Mostar odobreno je 30.000,00 KM za nastavak provedbe započetoga procesa kurikularne reforme, konkretno za angažiranje voditelja i članova radnih skupina za izradbu predmetnih kurikuluma za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama. Pedagoškomu je zavodu Mostar odobren isti iznos, 30.000,00 KM, za početne aktivnosti na provedbi kurikularne reforme, konkretno za angažiranje vanjskih suradnika zbog nedostatka zaposlenika, kao i za izradbu prijedloga nastavnoga plana i programa na županijskoj razini.

Vlada je prihvatila Informaciju Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a o raspoloživosti financijskih sredstava iz provedbe projekata energetske učinkovitosti u Županiji te, pripadajućom odlukom, sredstva u iznosu od 496.187,00 KM rasporedila za poboljšanje energetske učinkovitosti Županijskoga suda Mostar, Doma zdravlja Čitluk i Doma kulture Konjic.

Donesena je i Odluka o načinu utroška dijela novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2022. godinu u iznosu od 500.000,00 KM, namijenjena za subvencioniranje športskih organizacija. Tih pola milijuna KM bit će raspoređeno na način da će po 240.000,00 KM biti uplaćeno na račune HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež Mostar, a preostalih 20.000,00 KM biti prebačeno Županijskomu nogometnom savezu.

Vlada je utvrdila i način utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2022. godinu u iznosu od 350.000,00 KM za uspješne pojedince u športu. Također, i način utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2022. godinu u iznosu od 300.000,00 KM, predviđenih za projekte iz kulture. Raspodjela sredstava za šport i kulturu bit će realizirana putem javnih natječaja. Posebnom Odlukom, sredstvima u iznosu od 220.000,00 KM Vlada HNŽ-a pomaže rad medijske kuće Radiotelevizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar./HMS/

Continue Reading