Connect with us

Sinovi povijesti

Slavljena misa na Bilima: Kao da Sarajevo nije u Međugorju, a Međugorje u Sarajevu

Sveta misa za sve žrtve Bleiburga slavljena je danas na Groblju mira na Bilima, pise jabuka.tv.

Svetu misu je predslavio don Ljubo Planinić, župnik župe svetog Ilije proroka iz Kriševa. Na početku mise osvrnuo se na sve poginule koji su svoje živote dali, a “mi danas molimo Boga da ima da smiraj vječni”.
Vjerujte da mi se bilo danas teško pripremati za ovu svetu misu slušajući ove napade proteklih dana, kazao je don Ljubo dodajući kako bi danas mnogi od onih koji su proteklih dana lagali trebali otići na povijesnu edukaciju. Danas ne govorimo o onima koji preko portala, novina, radija dižu hajku protiv Hrvata u BiH. BiH je istom mjerom hrvatska i katolička pa makar i jedan ostao u njoj. Danas ne govorimo o onima koji Papi vezuju oči crnom maramom. Ovakve hajke na ovim prostorima dugo nije bilo, istaknuo je don Ljubo.
Baš su udarili na kriku Crkve koja nam daje odvažnost i snagu. Danas neću govoriti o onima koji govore da je sve njihovo, o onima koji 75 godina već ništa ne razumiju, dodaje don Ljubo podsjećajući kako su neki govorili da kardinal Puljić ide u Međugorje slaviti svetu misu.
Don Ljubo je nadalje kazao:
Danas ću govoriti o onima koje su logike patnje i njevolje, koje je život vodio Velikim petkom i mnoštvom križnim putevima i mnogim padovima, ističe don Ljubo Planinić.
Isus svima poručuje, i onima u Bosni i onima u Hercegovini da dođu k Njemu i da će ih sve odmoriti. Katolici odaju počast na jedinstven način. U svakoj crkvi, oltarištu pa tako i u sarajevskoj katedrali, na Mirogoju, Radimlji, ovdje na Bilima.
Neka se slavi blagdan Križnoga puta u svima našim biskupijama i u BiH i Hrvatskoj, zaključio je dob Ljubo u svojoj propovijedi.

 

 

 

 

 

Continue Reading