Connect with us

Ekonomija

KORDIĆ: Potrebno implementirati i drugi dio Mostarskog sporazuma koji se odnosi na Izborni zakon

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se na svojoj službenoj Facebook stranici nakon što je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara na kojoj su američki veleposlanik u Bih Eric Nelson i šef Izaslanstva EU u BiH, Johann Sattler proglašeni počasnim građanima Mostara zbog uloge medijatora u postizanju sporazuma koji je omogućio da se izbori za Gradsko vijeće Mostara održe prvi put nakon 12 godina, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Uz čestitku ambasadorima i iskrenu zahvalu za doprinos izborima u Mostaru, naglasio sam potrebu da se implementira i drugi dio mostarskog sporazuma koji se odnosi na Izborni zakon, napisao je Kordić na Facebooku.

Također, Kordić je izrazio žaljenje zbog dijela vijećnika koji nisu bili prisutni na današnojj svečanosti i naglasio kako je potrebno razumjeti suživot i specifičnost Mostara.

-Kao što je u Mostaru, tako i državi Bosni i Hercegovini, ovdje nije susret samo tri etničke grupe, ovdje je susret tri svijeta: islamskog, pravoslavnog i katoličkog. Satkana je od raznih identiteta koji su zasebni, a opet oni čine jedan identitet Bosne i Hercegovine. I zato je BiH tako komplicirana, ali zato je i tako važna. Da nije komplicirana, već bi bila riješena, a da nije važna nitko se ne bi njome bavio, napisao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara pojašnjava da je ovdje na ispitu puno više nego što geografski, brojčano i ekonomski značimo.

-Ovdje se iskušava multikulturalnost, ovdje je na ispitu dijalog i ekumenizam, najveće ideje zadnjeg stoljeća. Stoga ovdje treba puno mudrosti i strpljivosti. Kako sam već kazao, naš grad čine građani raznih nacionalnosti, vjerskih orijentacija i različitih ideologija, međutim, ono što je najvažnije – Mostarci su dobri i srdačni ljudi, spremni pomoći svakome u nevolji, a najviše svom susjedu bez obzira tko on bio i kako se zvao. Upravo zato je ovaj grad tako poseban i omiljen od strane svih koji ga pobliže upoznaju. Takva ljudska toplina je rijetko viđena bilo gdje u svijetu, zaključio je Kordić prilažući hashtag #lijepidanuMostaruaru.

Continue Reading