Connect with us

Sinovi povijesti

Bio je suigrač Beckhama, Giggsa i Cantone, zarađivao milijune, a danas je svećenik

Philip Mulryne, bivši igrač Manchester Uniteda i Norwich Cityja te reprezentacije Sjeverne Irske, za koju je odigrao 27 utakmica te dao tri gola, uspio se othrvati svim izazovima, pronašao je novi životni smisao.

Po završetku igračke karijere 2009. godine završio je teologiju u Rimu i zaredio se za svećenika. Na ‘mladoj misi’ bili su neki njegovi bivši suigrači.

‘U početku mi je odgovaralo sve to – novac, žene, automobili… Kupovao sam po tri, četiri automobila godišnje. Ali, u kasnim 20-tim godinama postao  sam nezadovoljan. Cilj mi je sada drugačiji nego kad sam bio nogometš. Tada sam tragao za pobjedama, a sada za Bogom. Slično je to što sam, baš kao i u vrijeme igranja, okružen muškarcima i zajedno težimo istom cilju’, izjavio je 39-godišnji Mulryne za ‘Times’.

Ovaj bivši nogometaš zarađivao je oko 700.000 eura godišnje. Od 1996- do 1999. bio je igrač Uniteda, te je djelio svlačionisu s Cantonom, Beckhamom, Giggsom, Schmiechelom…

Za United je odigrao tek jednu utakmicu, a potom je odlična bio u dresu Norwich Cityja, za koji je upisao više od 160 nastupa i postigao 18 golova.

Karijeru je završio 2009. i potom se posvetio studiranju filozofije dvije godine prije nego što je otišao u Rim i počeo izučavati teologiju. Nedavno je rimokatolički svećenik dominikanskog reda a na ‘mladoj misi’ bili su neki njegovi bivši suigrači.

Megy M. /foto:screenshot

Continue Reading