Connect with us

Ekonomija

Tjedni komentar… Životom svojim prisežem i kažem “ključna je angažiranost generala Rojsa u promociji istine o postrojbama HVO-a”

Istina je jedino uspješno oružje u borbi sa neistinama  “ispletenim od potrebe do potrebe”
Konačno je došlo novo braniteljsko vrijema, nikad nije kasno za ISTINU koja tako snažno bistri um tamo gdje smo najmanje očekivali.
I tako, nakon proslave veličanstvene vojne akcije “Oluja” u 2021-om ljetu Gospodnjemu Predsjednik Milanović je dodijelio odličja Vojnoj policiji  i PPN “Ludvig Pavlović”
Vidljivo je došlo “novo braniteljsko vrijeme” Ljudi veseliji, zadovoljniji, pozdravljaju jedni druge, razgovaraju i pozivaju na kavu, jednostavno vratilo se svijetlo. Tama je trajala dugo, ali svijetlost je konačna i vječna.
Branitelji raspravljaju međusobno sretni, pozivaju i odaju priznanje zaslužnima u promoviranju istine o HVO snagama. Predsjedniku Milanoviću su zahvalni na izgovorenim istinama jasno glasno i bez uvijanja u kulturu komunikacije, a takvog govora ne imadosmo još od vremena pokojnog  Predsjednika Tuđmana. U razdoblju zadnja dva desetljeća svega smo se nagledali a najmanje konkretne činjenične retorike o bolesnom stanju u koje nas uvede  Visoki predstavnik i evo 20 godina smo na kisiku preživljavanja ka najstariji, najsnažniji i najmalobrojniji narod u BiH. U tom razdoblju smo se raslojili na malo “uspješnih” i mnogo obrspravljenih,  pa i gladnih. Jedini koji je kontinuirano istinu zastupao, govorio i zbog tog neprihvaćen je general  Ljubo Ćesić Rojs. Narod pamti.
 | Autor : Duško jaramaz/Pixsell
Danas 22 godine nakon smrti Prvog Predsjednika svih Hrvata posebnu pozornost je izazvala najava dodjele Odličja za 2022 godinu, koja kaže kako će odličja od Predsjednika primiti:
1.  Prva Poskok bojna, “poskoci”
2. 66ta Inžinjerijska pukovnija
3. Postrojba ratnog zrakoplovstvo.
Zadovoljni smo i sretni. Prirodno, kako su Poskoci predvoditelji svih Prvih dragovoljaca, ozbiljnost je potpuna i bezkompromisna. Kao i uvijek pojavili su se neki koji “vide” samo iz osobnog / sebeljubnog ugla pa veličaju svoje zasluge a omalovažavaju istinu( kreiraju nered)
Naš analitički tim isključivo zastupa istinu i kritizira ono što nije dobro. Obveza i odgovornost nam je učiniti isto. A sve radi jedinstva i zadovoljstva koje može održati samo ISTINA.
Zbog sveg braniteljskog i hrvatskog puka ponavljamo:
Ključna je uloga Generalskog zbora, odnosno ustrajnost Generala Rojsa za uvažavanje istine o ulozi HVOa u obrani Republike Hrvatske.  Slobodno možemo kazati da nije bilo Generala  Ljube Ćesića Rojsa, niti jedno odličje se ne bi dodijelilo postrojbama HVO-a
Nitko, izuzev Generalskog zbora i Generala Rojsa, ne samo da nema zasluge, već nije nikad ni predložio naše postrojbe za odličja. Iskreno, Zahvalnicu i Sat Poskok bojne Predsjedniku Milanoviću, kao znak pažnje i dobrodošlice u Mostar je uručio Prvi dragovoljac i(prvi  izabrani) zapovjednik Prve Poskok bojne Mladen Ljubić Vajta Predsjedniku Milanoviću i naglasio kako je Predsjednik Republike Hrvatske ujedno i Vrhovni  Zapovjednik Poskoka i HVO postrojbi. U ulozi koju je prezeo, ujedno je bio i izaslanik Generala Ljube Ćesića Rojsa podpredsjednika Generalskog Hrvatskog Zbora.Ljubo Ćesić Rojs o Oluji i izborima: S nekim sam kandidatima nezadovoljan, ima ih dosta, zato smo izgubili izbore - tportal
Generalski Zbor je krovna braniteljska organizacija a Predsjednik Generalskog zbora je General Pavao Miljevac. Još jednom zahvaljujemo na zalaganju Generalskog zbora i ustrajnosti Generala Rojsa, kapa do poda.
U cijelosti  prenosimo izjavu Voditelja analitičkog tima BPZa Mladena Ljubića Vajte upućene Generalu Rojsu:
“Generale Rojs, ja kao Prvi izabrani ratni zapovjednik HVO-a nikad ne ću dozvoliti nikome da prekraja istinu o domovinskoj povijesti. Ponosni smo Generale na Tebe kao jednog od najbližih suradnika Prvog hrvatskog predsjednika Dr Franje Tuđmana i ministra Gojka Šuška. Ponosni smo na Tvoje zalaganje za istinu o HVO postrojbama. Zahvalni smo što poštuješ Hrvatske institucije, a posebno Instituciju Vrhovnog zapovjednika i Predsjednika Republike Hrvatske. Zahvalni smo za svaku Tvoju riječ i riječ Predsjednika Generalskog zbora upućenu Predsjedniku Milanoviću, a koja je rezultirala  da Predsjednik Republike Hrvatske bude i djelotvorni zagovornik rješenja problema Hrvata u Bosni i Hercegovini, zemlji političke trojedinosti (Bošnjaka, Srba i Hrvata) .
Hvala ti Generale Rojs, jer sjeme koje smo davno zasijali svi zajedno, branitelji i narod,  svojom krvlju zalijevaše poginuli i ranjeni dragovoljci, konačno se oplodi u 2021 godini.
Pokoj vječni mrtvima  a zajedništvo i mudrost živima uz pomoć  Trojedinoga Boga, Oca i Sina”
Mladen Ljubić-Vajta @
Analitički tim bpz.

Continue Reading