Connect with us

BiH

Evo kada Širokobriježanin Ivan Kvesić kreće po olimpijsku medalju

Posljednjeg dana karate programa, u subotu, karatisti se nadmeću u kategoriji preko 75 kilograma u kojoj će nastupiti i jedini predstavnik Hrvatske na OI u Tokiju Ivan Kvesić iz Širokoga Brijega.

Kvalifikacijski ciklus za izravni plasman u Japan trajao je dvije godine kroz 22 turnira koja su se bodovala za konačan učinak.

Kvesić je jedini od hrvatskih natjecatelja koji je izborio izravni plasman. Dodatne kvalifikacije održane su u Parizu polovicom lipnja, u kojima je bilo neophodno čak osam ili devet borbi u jednom danu za završni plasman na OI. Na tom turniru Hrvatska nije izborila dodatnu mogućnost za nastup u Tokiju.

Kvesić se po dolasku u Japan pripremao u Tokamachiju, odredištu koje je nakon nogometne reprezentacije na SP 2002. s ponosom ugostilo brojne hrvatske sportaše. Kvesić je sudionik olimpijske kategorije +75 kg, koja je nastala spajanjem poluteške (-84 kg) i teške kategorije (+84 kg), dviju tradicionalnih kategorija u karateu na EP i SP.

Nastupa deset natjecatelja, od kojih je po pet svrstano u dvije skupine.

Širokobriježanin je u B skupini, njegovi su protivnici Tareg Hamedi iz Saudijske Arabije, Iranac Sajad Ganjzadeh, Kanađanin Daniel Gaysinsky te Amerikanac Brian Irr.

Foto: Josip Regović/Pixsell

U skupini A su Nijemac Jonathan Horne, Gruzijac Gogita Arkania, Turčin Ugur Aktaš, predstavnik Kazahstana Daniyar Yuldashev i domaći natjecatelj Ryutaro Araga.

Prvu borbu Kvesić bi trebao imati u subotu u 10:04 sati prema našem vremenu, a unutar sljedećih nešto više od sat vremena preostale tri borbe. Izravan prijenos možete pratiti na HRT 2.

Po dva najbolja iz svake skupine plasirat će se u polufinale koje je na rasporedu u 12:37 sati, a finale kategorije +75 kg predviđeno je u 13:05 sati po našem vremenu.

Continue Reading