Connect with us

Ekonomija

Ministarstvu vanjskih poslova RH stigla zamolnica iz BiH za suradnjom protiv više hrvatskih ratnih zapovjednika

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer izjavio kako iz BiH stižu optužnice protiv hrvatskih ratnih zapovjednika, Dnevnik Nove TV doznaje da je u Ministarstvo vanjskih poslova RH stigla zamolnica iz Bosne i Hercegovine za međunarodnom pravnom suradnjom protiv više ratnih zapovjednika.

U ministarstvu pravosuđa su reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović pak odgovorili da nakon što oni zaprime tu zamolnicu proslijedit će je Državnom odvjetništvu koje je nadležno za postupanje, ali ne otkrivaju o kojim osobama i postupcima je riječ.

Dnevnik Nove TV doznaje i da se, među ostalim radi o događajima iz operacije Bljesak. Slučaj je komentirao i umirovljeni general Josip Lucić, ali i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Tamo postoje pokušaji da se Hrvate izgura iz pozicije konstitutivnog i jednakopravnog naroda različite su ideje i načini kako se to pokušava učiniti, a zadaća RH i ustavna obveza, a i naša moralna obaveza da pomognemo Hrvatima u BiH”, komentirao je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković.

“Opravdano očekivanje zapovjednih struktura Hrvatske vojske da hrvatske institucije poduzmu sve kako bi zaštitile svoju zapovjednu strukturu i kako bi se potvrdile istine o tome da je ovaj rat bio obrambeni i oslobodilački”, rekao je umirovljeni general Josip Lucić./HMS/

Continue Reading