Connect with us

Ostali sportovi

Tin Srbić je postao svjetski gimnastički prvak!

VIDEO Senzacija mladog Hrvata: Tin Srbić je postao svjetski gimnastički prvak!

LISTOPAD 8, 2017MAXPORTAL

Share Button

Share

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić pobijedio je olimpijskog i dvostrukog svjetskog prvaka Epkea Zonderlanda te europskog prvaka Pabla Braeggera i osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu!

Srbić (21) je u finalu preče na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu u Kanadi završio na prvom mjestu s 14,433 bodova ispred Nizozemaca Epkea Zonderlanda (14,233), dvostrukog svjetskog i olimpijskog pobjednika,  i  Barta Deurlooa (14,200).

To je ujedno i najbolji rezultat u povijesti hrvatske gimnastike te najveće postignuće mladog Zagrepčana!

Srbić je u kvalifikacijama bio ukupno treći, a u svom premijernom nastupu na SP-u 21-godišnji Zagrepčanin je došao do nevjerojatnog uspjeha. Tin je u kvalifikacijama odradio vježbu za ocjenu 14,366, a u finalu je bio još bolji (14,433) i to mu je donijelo uvjerljivo zlato.

 

Mladi gimnastičar je član zagrebačkog kluba Hrvatski sokol, a koliko je njegovo postignuće veliko govori činjenica da je iza sebe ostavio i europskog prvaka Švicarca Pabla Braeggera i još nekoliko sjajnih gimnastičara s puno većim iskustvom.

A da ovakvo postignuće nije slučajno govori podatak da je Srbić već otprije glasio za najtalentiranijeg mladog hrvatskog gimnastičara, na Svjetskom gimnastičkom kupu u Ljubljani 2016. godine bio je brončani, a ove godine u svibnju u Kopru na istom natjecanju osvojio je zlato.

 

Inače, hrvatska gimnastika je do sada osvojila samo jednu medalju na Svjetskom prvenstvu. Zasluge idu Mariju Možniku, koji je 2014. godine osvojio brončanu medalju isto na preči.

– Drago mi je da me uspoređuju s Marijem, on je uzor svima nama od kada smo kao klinci došli u dvoranu. On je pokrenuo sve velike rezultate, ali mi je drago da govore da mogu biti bolji od njega – rekao je u svibnju ove godine Srbić, a nedugo zatim nadmašio učitelja.

MP/foto:pxll

Continue Reading