Connect with us

Uncategorized

Vatreni pred 70 tisuća napaljenih Ukrajinaca traže put do Rusije

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 u Kijevu igra posljednju i odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Puno toga večeras će stati u tih 90 minuta nogometa u glavnom gradu Ukrajine.

Hrvatska još može biti i prva u skupini i tako izravno otići u Rusiju, može biti druga, što znači baraž, ali u nekim kombinacijama ni to ako bude najlošija reprezentacija od svih drugoplasiranih, a može kvalifikacije završiti i na trećem mjestu. To bi značilo da će jedna od najboljih generacija hrvatskog nogometa, kako joj mnogi često tepaju, Mundijal u Rusiji pratiti preko TV ekrana.

Šokantni remi s Finskom u petak na Rujevici uzrokovao je mnogo problema. Hrvatska je Islandu prepustila čelnu poziciju, a Skandinavci večeras doma igraju sa slabašnim Kosovom i bilo kakva pobjeda vodi ih na prvo svjetsko prvenstvo u povijesti te države, piše Index.hr.

S druge strane, Hrvatska koja je prije nekoliko kola imala komotnu situaciju, u samo četiri utakmice uspjela je sve upropastiti i tako se dovela u situaciju da će u grotlu Kijeva morati igrati na sve ili ništa.

U slučaju remija u Kijevu svašta se može desiti. U isto vrijeme u Cardiffu igraju Wales i Republika Irska. Za Hrvatsku bi zlata vrijedno bilo to da ta utakmica završi također remijem, ali s manjim brojem golova nego u Kijevu. U tom slučaju Wales bi bio najlošiji drugi, a Hrvatska bi otišla u baraž./HMS

Continue Reading