Connect with us

Sinovi povijesti

SAÄŒUVAJTE SVOJE DOSTOJANSTVO

ZLATKO SUDAC O MOĆNICIMA:Nino Strmotic/PIXSELL ‘Djeco Božja, samo pred Bogom sagibajte svoja koljena!’

Maknite iz ropstva svijeta!

Svijetom vladaju svjetovni vladari, moćnici i oni kojima knez ovoga svijeta daje moć da vladaju nad drugima. I oni to čine, vladaju nad ljudima. Međutim, kršćani bi trebali biti slobodni od svega svjetovnog, od svih svjetovnih moćnika, ali vrlo često sami odlučuju drhtati pred vladarima svijeta zaboravljajući da jedini pred kojim trebamo sagnuti svoja koljena je Bog. Na taj način stvaraju se sluge, sluganski narodi i sluganske države u službi svijeta, a ne i Krista kralja.

 

Taj problem čovjeka koji nije svjestan da kao Božje dijete ne treba drhtati pred samoprozvanim vladarima uočio je i Zlatko Sudac koji je ljudima poručio sljedeće:

– Svakodnevno susrećemo ljude koji teže dominaciji nad nama, te teže tome da nas zarobe. U svijetu politike to je uobičajena stvar. Ali, ne samo politike. Svako malo neki novi moćnik. Oni općenito žele da im se kliče, klanja i dolično pazi. U stvarnosti mi smo ti koji u dnu duše smještamo iznad sebe ovu ili onu ličnost. Isto se može dogoditi kad, našavši se pred uglednim sugovornikom sagibamo glavu, približavamo mu se zbunjeni, zaplašeni i niži… I što onda očekujemo od drugog? Mi smo ti koji sa svojim ponašanjem sve to želimo. Koji želimo biti tretirani kao inferiorni

 

https://www.youtube.com/watch?v=0INcf_KM770.                                                                                                  Ovaj se primjer odnosi na bilo koju kategoriju, instituciju ili sektor društva. Treba poštivati druge kao što smo navikli poštivati sebe same, a jedino pred Bogom prigibati svoja koljena!

Continue Reading