Connect with us

Ekonomija

Potpisan ugovor vrijedan 4,3 milijuna eura izmeÄ‘u EP HZHB i konzorcija PSI AG – Končar– Inženjering

Sustav za daljinsko vođenje distributivnoga elektroenergetskog sustava u EPHZHB-uPotpisan ugovor vrijedan 4,3 milijuna eura između EP HZHB i konzorcija PSI AG - Končar– Inženjering

Ugovor za nabavu i implementaciju SCADA/DMS/OMS sustava za daljinsko vođenje distributivnih elektroenergetskih kapaciteta u Distribuciji električne energije Javnoga poduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar vrijedan 4,3 milijuna eura sklopljen je danas u ovom poduzeću između Elektroprivrede HZHB i njemačko-hrvatskoga konzorcija PSI AG i Končar– Inženjering za energetiku i transport.

Konzorcij koji čine njemački PSI AG i hrvatski Končar– Inženjering za energetiku i transport kao najpovoljniji ponuditelj dobio je navedeni posao nakon raspisanoga međunarodnog natječaja za izbor ponuditelja za projekt SCADA i evaluacije pristiglih ponuda.

Danas su ugovor potpisali u ime Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar generalni direktor mr.sc. Marinko Gilja i izvršni direktor za Distribuciju el. energije Ilija Bakalar, a u ime konzorcija Wolfgang Fischer, predsjednik Uprave njemačkoga PSI AG i Guido Remmers, rukovoditelj odjela za SCADA, te Mišo Jurković, predsjednik Uprave KONČAR – Inženjering za energetiku i transport.
Ovim složenim projektom koji uključuje isporuku i provedbu računalnoga sustava daljinskog vođenja (SCADA/DMS/OMS) omogućit će se u svakom trenutku daljinski nadzor i upravljanje srednjonaponskom mrežom i postrojenjima distributivnoga elektroenergetskog sustava EPHZHB-a.

Nadogradnjom postojeće optičke mreže i izgradnjom digitalne radio-mreže omogućit će se povezivanje s središnjim računalnim sustavom u dispečerskom centru EPHZHB-a, što će omogućiti automatizirani sustav vođenja distribucijskih energetskih postrojenja.

Ovaj ugovor podrazumijeva projektiranje, isporuku i inženjering sustava automatizacije i telekomunikacijskih podsustava, te inženjering na SCADA/DMS/OMS sustavu, kao i isporuku licencija i programske opreme centralnog SCADA/DMS/OMS sustava. Projekt je dijelom financirala KfW banka.
Planirani početak produkcijskoga rada je kraj 2019. godine, čime će JP Elektroprivreda HZH HB umnogome modernizirati svoje kapacitete i poboljšati ukupno poslovanje.

TAGOVI

Continue Reading