Connect with us

Kultura

” Ne idemo iz Fojnice, borit ćemo se ovdje za bolji život”

Pod sloganom „Napravimo korak iz prošlosti u budućnost“ u Fojnici je održan završni predizborni skup Koalicije stranaka s hrvatskim predznakom za predstojeće lokalne izbore; HDZ BiH, HDZ 1990 i HSS Stjepan Radić.

Potporu kandidatima s liste Koalicije hrvatskih stranaka u Fojnici dalo je i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno predsjednikom HDZ BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem te zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanom Krišto. U izaslanstvu su, uz ostale bili i Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik Federacije BiH te Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Brojne okupljene Hrvate Fojnice na skupu je najprije pozdravio Branko Stanić, predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Fojnice poručivši im kako od 26 kandidata s liste na kojoj dominiraju mladi obrazovani ali i iskusni i obrazovani, imaju dobar izbor. Posjet visokog izaslanstva HDZ BiH Stanić je nazvao velikom potporom fojničkih Hrvatima u nastojanju za izgradnjom bolje budućnosti. Okupljene su pozdravili i Tihomir Stanić, predsjednik OO HSS Stjepan Radić te Zdenko Miličević, predsjednik OO HDZ 1990. Obojica su istaknuli važnost zajedničkog nastupa stranaka s hrvatskim predznakom u Fojnici, odnosno stvaranja Koalicije za Fojnicu koja je jedina, istaknuli su, spremna izboriti se za istinsku jednakopravnost Hrvata u ovoj srednjobosanskoj općini.

„Neću ići iz Fojnice koja u svojih desetak poduzeća imam oko dvije tisuće zaposlenih. Odlučan sam ostati ovdje i izboriti se za ravnomjernu raspodjelu proračunskog novca, za nova radna mjesta, kvalitetniju zdravstvenu skrb, da nitko u Fojnici ne bude gladan, a bolesni dobiju prikladno liječenje“, poručio je fojničkim Hrvatima Igor Bošnjak, nositelj liste Koalicije hrvatskih stranaka za Općinsko vijeće Fojnice. Jedno od svojih obećanja Bošnjak je već ispunio poklonivši nedavno Domu zdravlja Fojnica vozilo Hitne pomoći vrijedno 60 tisuća KM. Inače, Bošnjak koji je jedan od najvećih poduzetnika s područja Središnje Bosne u politiku je ušao tek nedavno, spreman je kaže boriti se i izboriti se sa svim izazovima.

Iz privatnog poduzetništva u političke vode ušla je i kandidatkinja Koalicije hrvatskih stranaka za načelnicu Fojnice dr. stomatologije Suzana Lovrić.

„Općina smo s tako bogatim prirodnim resursima, a narod nam je siromašan! Prijeti nam bijela kuga jer mladi odlaze! Mladi nam trebaju, a jedina koja treba otići aktualna je vlast koja je odgovorna za trenutačno stanje u kojemu Fojničani jedva preživljavaju, dok se prirodna bogatstva od kojih bi svi mogli lijepo živjeti uništavaju. Dva desetljeća propuštenih prilika više su nego dovoljna. Sebe su zbrinuli, nama su ostavili kredite“, poručila je kandidatkinja hrvatskih stranaka za načelnicu Fojnice te obećala zauzeti se za osiguranje učinkovite općinske administracije koja će povlačiti sredstva iz europskih fondova, koja će napraviti odgovornu Strategiju razvoja u kojoj će Fojničani kroz povijest prepoznatljivi kao obrtnici, rudari, trgovci moći dostojno živjeti od svojega rada.

Zajedništvo stranaka s hrvatskim predznakom Fojnice pozdravio je i predsjednik HDZ BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

„Budućnost nas Hrvata u BiH bit će dobra ukoliko nastupamo složno ovdje u Fojnici ali i svim drugim mjestima u kojima žive Hrvati. Nama koji pripadamo najmalobrojnijem narodu najviše je potrebno uređeno društvo. Vaši kandidati odlično su prepoznali prioritete, odnosno da je ključ opstanka u Fojnici kao i cijeloj BiH u razvoju gospodarstva i vraćanju povjerenja investitora“, poručio je Čović Hrvatima Fojnice.

Nakon završnog skupa druženje Fojničana s njihovim kandidatima za Općinsko vijeće i načelnicu općine nastavilo se dugo u noć, uz domaći band „Posebna vožnja

Continue Reading