Connect with us

BiH u EU

Otvoreno Pismo “Banitelja” Ministru Salki Bukvareviću

Poskoci Poskok bojna (Poskoci )                                 N / R

Ministra   obrambeno – oslobodilačkog

Rata (Ministra branitelja FBiH)

Dr. Salke Bukvarevića

 

OBAVIJEST

 

Gospodine Ministre,

Drago nam je da Vam se možemo obratiti i zahvaliti na dosadašnjoj suradnji, doduše bila je samo u početku vrlo korektna.

Mislili smo da će naš prijedlog biti uvažen nakon dostavljanja materijalnih dokaza ( vojna knjižica, vojna evidencija ) da smo se mi dragovoljci ( hrvatski i bošnjački ) prije organizirali nego tzv. Organizatori otpora HVO – a i Armije BiH.

Ako smo se kao prva dragovoljačka postrojba  (Poskok bojna i Kažnjenička bojna Široki Brijeg) organirirali u obranu Domovine BiH 19.7.1991.godine,  a u to vrijeme pojedini organizatori ( iz udruga organizatora otpora HVO – a i Armije BiH ) nalazili su se na odgovornim mjestima u državnim službama ( kao JNA, Državna bezbednost itd.), pa je logično bilo da su štitili ono za što su bili zaduženi. Mi dragovoljci hrvatske i bošnjačke nacionalnosti imali smo cilj da stvorimo neovisnu državu BiH ( a pojedini su štitili da ostanu u Jugoslaviji ).

Dokaz da smo mi bili u pravu je i Referendum 1.3.1992. o nezavisnosti BiH.

Logično je da smo mi dragovoljci ( Hrvati i Bošnjaci ) organizirali organiratore otpora i da prijeđu kao i mi u organizatore obrane BiH. Pošto nikada Predsjedništvo BiH nije organiziralo obranu, već su to radile stožerne stranke

Hrvata i Bošnjaka( HDZ i SDA ).

Gospodine Ministre iznenađeni smo ne samo što ste uvažili ove udruge, već ste skupa sa Predsjednikom FBiH išli korak dalje, imenovali zajedničku komisiju bez ikakvih kriterija i da prave popise u tajnosti bez znanja dragovoljaca hrvatskih i bošnjačkih. To je povrijedilo sve nas dragovoljce i da odmah donesete stalnu odluku o prekidu aktivnosti oko nepostojećih organizatora otpora, a novce koje ste osigurali date braniteljima hrvatskim i bošnjačkim koje progoni država za koju su se borili.

Ovaj dopis dostavite svim ministrima u Vladi FBIH, kao i predsjednicima stranaka SDA i HDZ BiH ( a posebno Vama i predsjedniku Čavari ).

S poštovanjem,

 

 

Mostar,   27.2. 2019                                                                   Mladen Ljubić – Vajta

 

,Satnik

Continue Reading