Connect with us

Ostali sportovi

Osvajač svjetske bronce Anđelo Kvesić u karateu primljen kod gradonačelnika Širokog Brijega

Danas je u Širokom Brijegu gradonačelnik Miro Kraljević primio Anđela Kvesića, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu koje je ove godine održano u Linzu. Gradonačelnik Kraljević je čestitao mladom Kvesiću na velikom uspjehu i poželio mu još mnogo medalja oko vrata. „Ovaj uspjeh je samo jedan od primjera koliko je Široki Brijeg sportski grad“, rekao je između ostalog Kraljević.Osvajač svjetske bronce Anđelo Kvesić u karateu primljen kod gradonačelnika Širokog Brijega

Na prijamu je osim gradonačelnika bio i predsjednik Športskog saveza Širokog Brijega Ivan Zeljko koji je ispred Saveza uputio čestitke i dao puno podršku u daljnjem radu.

„Ova medalja je više od očekivanog, iako je bronca sjaji kao zlato“, poručio je Anđelo Kvesić.

Sportski uspjesi su uvijek bili najbolja promocija Širokog Brijega pa tako i ovaj, koji je i nagrađen prigodno od strane grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića.

Kvesić je trenutno član Karate kluba Hercegovina-Zagreb koji je trenutno najuspješniji seniorski klub u Hrvatskoj. Član je kluba od 2009. godine, a prije toga je nastupao za Karate klub Široki Brijeg. Ova godina je bila i više nego uspješna. Osim već spomenute bronce sa SP u Linzu, Anđelo je osvojio zlato na Svjetskom kupu u Laškom u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, Balkanski je prvak iz Istanbula, zlato oko vrata je stavio i Croatia kupu, a na Sveučilišnim igrama osvojio je srebro u pojedinačnoj i zlato u ekipnom dijelu. Posljednji uspjeh čime je ova godina postala vrhunac njegove dosadašnje karijere postigao je na prvenstvu Hrvatske osvojivši zlata u obje kategorije (+84), pojedinačno i ekipno.
Što se tiče planova za budućnost, trenutno je u ciklusu priprema za Olimpijske igre koje će se 2020. godine održati u Tokyu, tako da su većinom svi planovi okrenuti prema tome.

Naravno, kako i samo kaže, njegov uspjeh ne bi bio moguć da nije ljudi koji su cijelo vrijeme bili uz njega i bili mu podrška. „Zahvaljujem se posebno svome treneru Danijelu Vučiću, kao i karate klubovima Hercegovina-Zagreb i Široki Brijeg. Također, hvala svima koji me podržavaju na bilo koji način,“ poručio je mladi Anđelo Kvesić.

Njegov uspjeh prati i mlađi brat Ivan, koji je također član seniorske reprezentacije Hrvatske, državni prvak i viceprvak Balkana u kategoriji -84.

Continue Reading