Connect with us

Kultura

Održan sastanak Upravnog odbora projekta HOLISTIC

U sklopu projekta HOLISTIC, održan je sastanak Upravnog odbora svih partnera projekta, na Agroturizmu Marića Gaj u Grudama, od 19. do 21. travnja, u organizaciji Vlade Zapadnohercegovačke županije, uz podršku Regionalne agencije za razvoj – REDAH.

Opći cilj projekta je podržati održivo zajedničko upravljanje prirodnim resursima kroz prevenciju šumskih požara i podržati održivo korištenje biomase kroz zaštitu vrijednih prirodnih resursa, dok se u isto vrijeme razvija prekogranična suradnja područja. U projektu HOLISTIC sudjeluje 20 partnera iz osam zemalja: Italija, Grčka, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija i Slovenija. Partneri su na ovom sastanku prezentirali realizirane aktivnosti i donijeli odluke o poduzimanju sljedećih koraka projekta, koji inače traje 36 mjeseci.

Projektom HOLISTIC – Holistički model integralne zaštite od šumskih požara, financiranim unutar Programa IPA Jadranske prekogranične suradnje 2007-2013, čija je ukupna vrijednost 9.363.802,29 eura, dok vrijednost projekta koji provodi Vlada ŽZH iznosi 440 000 eura, Hercegovina dobiva videonadzore za rano otkrivanje požara, novu opremu za vatrogasce, peć na biomasu u Masnoj Luci, Operativni centar za nadzor požara, smješten u Posušju te mnoge druge popratne aktivnosti kojima se poduzimaju određene mjere za smanjenje šumskih požara, čime se ujedno želi i učvrstiti prekogranična suradnja.

TAGOVI

Continue Reading