Connect with us

Ostali sportovi

Kupres može postati središte biciklizma – nova staza će u tomu pomoći

Više od dva mjeseca gradila se biciklistička staza na Kupresu, odnosno na planini Stožer – Vrana. Na radost brojnih ljubitelja biciklizma, oni će imati priliku isprobati jednu od ruta koja prolazi kroz netaknutu prirodu kupreškog kraja, koji će uz ovu stazu definitivno poboljšati svoju sportsku, ali i turističku ponudu. Riječ je zapravo o trima stazama, do kojih je jedna ekstremna takozvana downhill staza, dok su druge dvije također zahtjevne, ali ipak prilagođene manje naprednim vozačima. Vožnja uz borovnice Ukupna dužina staze iznosi 9 kilometara.

Cijelom svojom dužinom staza prolazi kroz lijep krajolik, uz borovnice, netaknutu prirodu, tim je puteljkom predviđenim za bicikliste lijepo i prošetati pješice. Oni koji su tu samo zbog brdskog biciklizma mogu čak ski-liftom doći na vrh staze i onda se spustiti biciklom. Taj dodatak posebno je bitan prilikom organizacije natjecanja na ovoj lokaciji. Osim ove staze, na Kupresu postoji i cestovna staza koja je dužine 34 kilometara i kojom se prolazi pored četiriju jezera. Stazu testirali najbolji u regiji Staza na Kupresu je već testirana.

Učinili su to najbolji vozači downhill bicikla iz cijele regije. Njihove reakcije su bile isključivo pozitivne. Uskoro će biti predviđeno i otvaranje staze. – Učinit ćemo to službeno 16. lipnja. U izgradnju staze uložili smo puno truda i na taj način smo proširili svoju sportsku ponudu. Cilj nam je ljubitelje sporta, u ovom slučaju biciklizma, privući na Kupres. Izgradnja ove staze je proširenje naše ponude. U budućnosti se nadamo kako ćemo doći u priliku organizirati razna natjecanja, a uskoro ulazimo u pregovore s relevantnim organizacijama u svijetu biciklizma – kazali su nam iz hotela Kraljevac, čiji su vlasnici i realizirali izgradnju biciklističke staze. Osim biciklističkih staza, na istoj lokaciji postoje i staze za planinarenje koje također vode pored jezera ili nekog od 1580 izvora vode koji su uobičajeni za taj kraj. Kupres je ranije bio poznato odredište za ljetne pripreme nogometaša, a kako se sportska ponuda tog kraja bude širila, ljetna sezona na Kupresu može profitirati i od drugih sportova.

Pročitajte više na: www.vecernji.ba

Continue Reading