Connect with us

Scena

Predsjednik Čović na sastanku o sigurnosnom stanju

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak o sigurnosnoj situaciji po županijama, s predsjednicima županijskih Vlada koji su imenovani na prijedlog HDZ-a BiH, županijskim ministrima MUP-a i ravnateljima Ministarstva unutarnjih poslova.

Povodom prošlotjednih događanja i nastale situacije oko pitanja migracija i izbjeglica koji su smješteni u Izbjeglički centar Salakovac, a i sva druga pitanja koja se vežu uz ovaj problem, razmatrani su danas na sastanku.

Nazočni dužnosnici su se obvezali na koordinaciju i zajedničko djelovanje sukladno zakonima i Ustavu, kako bi se ovim procesima upravljalo na najbolji mogući način.

Sigurnosna situacija na području svake županije je isključivo županijska nadležnost sukladno važećim zakonima, uz maksimalno uvažavanje propisa i zakona o ljudskim pravima, jedan je od zaključaka sastanka.

Svaki nezakoniti postupak, bez obzira tko ga dogovarao, ne može biti važeći bez suglasnost županijskih i gradskih vlasti.

Problem ilegalnih imigranata potrebno je riješiti na razini države Bosne i Hercegovine uz apsolutnu koordinaciju i svih državnih, entitetskih, županijskih i lokalnih tijela vlasti.

Sa sastanka je upućen poziv nadležnim institucijama da jasno i nedvosmisleno osude nezakonito i neustavno djelovanje, te da se prema ovom osjetljivom pitanju djeluje zajednički, operativno i koordinirajuće.

Continue Reading