Connect with us

Rukomet

Karačić: Moramo se vratiti iz Poljske s medaljama oko vrata

Kakva razlika od raspoloženja kod naših igrača. Od Poljske do Španjolske, od euforije do razočarenja.

– Ljutit sam. Ljutit sam jer smo odlično krenuli, kontrolirali smo utakmicu, a onda je sve nestalo. Zašto? Ne znam. Očigledno nismo bili dovoljno koncentrirani. Znali smo da igraju dugo u napadu i onda da lopta ide prema crti. I uz naše znanje primili smo previše pogodaka sa mjesta kružnog napadača. Pokušali smo u nastavku stići rezultat, ali nismo uspjeli – rekao je Duvnjak, prenosi večernji.ba.

Zašto ne igrate više u napadu?

– Tako je odlučio izbornik Babić. Da mi kaže da igram dvije minute, igrao bih dvije minute. Uostalom, Karačić je bio jako dobar u napadu – istaknuo je Domagoj Duvnjak, piše Večernji list.

Igor Karačić je drugi put na velikom natjecanju. Lani je na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojio šesto mjesto. Sada je dva koraka više, možda tri. Možda osvoji i svoju prvu medalju za Hrvatsku.

– Iskreno, nisam spavao cijelu noć. Sanjao sam kako ću se u subotu probuditi sa medaljom u džepu. Sanjao sam da ću i ja kao generacija koju sam gledao na televiziji 2003. i 2004. godine i čiji su mi igrači bili uzori, biti zlatan. Eto, na kraju nije pobijedila bolja momčad. Mi smo sami sebe pobijedili – rekao je naš srednji vanjski Duvnjak.

Pribojavali smo se Canellasa, Entrerriosa, Dušebajeva i Maquede, a onda nas je s vanjskih pozicija uništio Garcia koji se neometano dizao na sedam, osam metara i pogađao mrežu.

– Što reći. Tužno je da je Garcia igrač utakmice – poručio je Karačić.

– U susretu za broncu opet igramo s Norveškom koja nas je u skupini pobijedila sa 34:31. Moramo odigrati još jednu, zadnju, dobru utakmicu na ovom turniru i vratiti se iz Poljske s medaljama oko vrata. Nije to mala stvar – zaključio je Karačić.

Mirko Alilović možda je sinoć bio najtužniji u našim redovima.

– Ne znam što bih pametno rekao nakon moje ovako loše partije. Nešto sa mnom očigledno ne valja kada branim za reprezentaciju. U klubu branim super. I žao mi je što dobro branim za Mađare, a ne branim tako dobro za moje dečke, moje suigrače. Šteta, a počeli smo jako, jako dobro. Da smo ostali koncentrirani do kraja prvog poluvremena vjerojatno ne bismo izgubili – rekao je razočarani Alilović.

Manuel Štrlek ovog puta nije zabio 11 od 11 kao protiv Poljaka. Čak je uspio promašiti i sedmerac.

– Rekli smo na poluvremenu da idemo na sve ili ništa. Nije išlo. Teško je stalno loviti rezultatski zaostatak. Ništa, ostaje nam borba za broncu. Neće biti lako. Treba nam dobra obrana i puno lakih pogodaka – rekao je Štrlek.

Dodali bismo da će nam trebati i puno obrana vratara. Ali, tko će početi u sljedećim važnim utakmicama, Alilović ili Stevanović? Možda da izbornik jednostavno baci kocku pa neka ona odluči. tropolje.info

Continue Reading