Connect with us

Magazin

Iz dnevnika jedne mlade: Ekonomska neznalica

Ne znam u pare.Iz dnevnika jedne mlade: Ekonomska neznalica

Mislim, volila bi znat samo kako ću kad nikad nisam vježbala! Zato se divim ljudima koji pristojno žive a uspiju i štogod ušćedit. Ja ti šćedit ne znam.

Vidiš, ja se ne volim patit, iako ne kažem da ne bi mogla. Pobogu, mlada sam se udala, samo što ne mogu patit svoju dicu! Zato gledam da u kući uvik ima malo mesa, voća i štogod slatko, tako da ničeg nisu željni.

Puno toga triba za vako, malo veću obitelj košto je moja, zato ja uglavnom potrošim sve što sa sobom ponesem. Probala sam pravit popis, pa bi samoj sebi čvrsto obećala da neću ni pogledat ništa šo nije na tom popisu! Samo, šta je korist kad zaboravim na nj čim iz kuće izađem. Eto vidiš, uvik iz kuće izađem ko razborita žena a vratim se ko kakav pijani bogataš!

Opet, ne more se reć da sam potpuna ekonomska neznalica!

Znam ja s čim raspolažem, samo što su mi prihodi puno manji od rashoda. Bome za to ja nisam kriva, a nešto se mislim kako po tom pitanju nisam ni najgora! Eno ti pa vidi koliko je u nas školovanih ekonomista ali se to ni po čem ne vidi. Da je kako triba, ne bi nam ekonomija vako eksplodirala pa razbacala narod po Njemačkoj, nego bi nam svima bilo puno bolje. Zato se i ne sikiram priviše. Živim nako kako znam pa dokle dur-dur!

Opet, neću reć da ne bi valjalo imat malo ušteđevine, samo što nije sve u parama.

Bože nam zdravlja, ja se ne žalim. Meni je dobro i vako.

 

Iz dnevnika jedne mlade/Tomislavcity

Continue Reading